Σαλάτα κοτόπουλο
Υλικά
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο Eirini Plomariou
1 κ.γ. ξερό δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. λεμόνι
2 κ.γ. μπαλσάμικο
½ κ.γ. αλάτι
πιπεράκι
5 φετάκια μπέικον
4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
2 φέτες φωμί
4 φύλλα μαρουλιού
4 ντοματίνια
½ κεφαλοτύρι Μυτιλήνης
Εκτέλεση
Ανακατέψτε λάδι, δυόσμο, σκόρδο. Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και ρίξτε τις μέσα στα άλλα υλικά. Βάλτε τα στο ψυγείο για 60 λεπτά, για να μαριναριστεί.
Ανακατέψτε γάλα, λεμόνι, μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόψτε το μπέικον σε μπουκίτσες και το ψωμί σε μπουκίτσες. Τηγανίστε τα ελαφριά.
Μετά, στραγγίξτε το κοτόπουλο –κρατήστε το ζουμί-. Ζεσταίνετε το ζουμί στο τηγάνι του μπέϊκον, και ρίχνετε το κοτόπουλο.
Πλύνετε καλά τα φύλλα μαρουλιού. Στραγγίζουν.
Σε κάθε πιάτο βάλτε 1 μαρούλι, γεμίστε «τη γόνδολα» με το φαγητό, προσθέστε το τυράκι, αλάτι καιπιπέρι. Ρίξτε λίγα ντοματάκια τριγύρω, για διακόσμηση.
Είστε έτοιμη για το οικογενειακό πάρτυ!!!
Καλή σας όρεξη!!!!!!