ΔιαχείρισηΟικογένειαΣυμβουλές

Βγάζουμε την πάνα

Το παιδί των 3 ετών μπορεί να βγάλει πλήρως την πάνα και να πηγαίνει στην τουαλέτα. Με ποιο τρόπο;
Αγαπητοί μου γονείς, παρακαλώ ακολουθήστε πιστά το πρόγραμμα που σας γράφω. Σε λίγες μέρες το παιδί σας θα νοιώσει ανεξάρτητο και με αυτοπεποίθηση και εσείς θα μειώστε σημαντικά το έξοδο αυτό και την ταλαιπωρία της αλλαγής της πάνας με όλη τη διαδικασία.

Αρχικά πρέπει να αγοράσετε την παιδική κουλούρα που μπαίνει στη λεκάνη του WC. Θα ενημερώσετε το παιδάκι σας, με φωνή ενθουσιασμό, ότι επιτέλους μεγάλωσε, δεν θα φοράει πάνα και θα κάθεται και αυτό στη λεκάνη, όπως η μαμά και ο μπαμπάς.

Συνήθως τα παιδάκια ενεργούνται συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας. Τότε ή 1,5 ώρα μετά το γεύμα, θα συνοδεύσετε το παιδί στην τουαλέτα, θα καθίσει στη λεκάνη του, κι εσείς θα πάρετε μία καρέκλα να καθίστε κοντά του και να μιλάτε για 20 λεπτά. Μετά, θα δώσετε φιλί στο παιδί και θα του πείτε ότι νοιώθετε περήφανη! Αυτό θα επαναληφθεί, μέχρι να γίνει συνήθεια – λίγες μέρες θα χρειαστούν.

Σχετικά με την ούρηση, πρέπει κάθε 30 λεπτά να πηγαίνει στην τουαλέτα, για λίγη ώρα. Στην αρχή, μόλις καθίσει, ας το βοηθήσετε ανοίγοντας τη βρύση για να ακούει το θόρυβο του νερού.

Σχετικά με τη βραδινή ούρηση, θα πρέπει το παιδί 3 ώρες πριν κοιμηθεί να πιει ό,τι υγρό θέλει. Μετά, θα πίνει λιγότερο. 3 ώρες αφού κοιμηθεί θα το πάτε “ψιλοκοιμισμένο” στην τουαλέτα για να ουρήσει. Μετά φιλί και ύπνος. Σε 3-4 ώρες, θα το ξυπνήστε ξανά για να πάει στην τουαλέτα.

Αγαπητοί μου, εάν δεν υπάρχει κάποια σωματική δυσκολία, σε λίγες εβδομάδες το παιδί σας θα έχει πλέον ενεργοποιήσει τους σφικτήρες.

Και μην ξεχάστε να ενημερώστε τις παιδαγωγούς στον Παιδικό Σταθμό που πηγαίνει, ώστε να συνεχίσουν το πρόγραμμα του μισάωρου.

Έτσι το παιδάκι σας πλέον δεν θα είναι μωράκι!!! Καλή ανατροφή!!!

Μαριάννα Λαγουμίδη Ιδρυτής www.i-paidi.gr Ειδική στην ανάπτυξη του παιδιού – Συγγραφέας.

 

πηγή: we24.gr

Share this...