ΔιαχείρισηΔραστηριότητεςΟικογένειαΠροτάσειςΣχολείοΨυχαγωγία

Ημερίδα:Διάγνωση και Παρέμβαση στο ανήσυχο παιδί.

Η www.i-paidi.gr τώρα πλέον διοργανώνει Ημερίδες για την Αξία της Διάγνωσης και Παρέμβασης στο Χαρισματικό Παιδί με ΔΕΠ-Υ.

post-in

Η ιστοσελίδα μας στέκεται αρωγός σε γονείς και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ¨ατίθασο¨, ¨απρόσεκτο¨, ¨αδιάβαστο¨, ¨επιθετικό¨, ¨τεμπέλικο¨παιδί. Λειτουργεί ως δίκτυο μεταξύ των παιδιών με ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα), των οικογενιών τους, των εξειδικευμένων επιστημόνων και των επαγγελματιών που τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Δίνει πληροφορίες μέσω του site, του fb, του LinkedIn και άλλων ιστοσελίδων που υπάρχουν ως link.

Γνωρίζουμε ότι 6-9% των παιδιών γεννιούνται με τη ΔΕΠ-Υ και υπάρχει διά βίου. Το Παν/μιο του Harvard (2016) ανακοίνωσε ότι έως 55% των παιδιών διαταράσσονται με τη ΔΕΠ-Υ ως δευτερεύουσα συνέπεια.

Στην Ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 2016, συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, με πανεπιστημιακές γνώσεις και εμπειρία σε αυτή τη διαταραχή. Θα ακούσουμε

τι προκαλεί τη ΔΕΠ-Υ,

ποια είναι η αιτία,

πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι το παιδί έχει ΔΕΠ-Υ,

σε ποια ηλικία,

πώς το διαχειριζόμαστε μέσα στην οικογένεια,

ποιες στρατηγικές ακολουθεί το σχολείο,

ποια αξία της λογοθεραπείας,

γιατί έχουν τα παιδιά παραβατική συμπεριφορά,

ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής,

ποια αξία του Θεραπευτικού Τριγώνου,

ποια η σημασία της ψυχολογικής τόνωσης και της ακαδημαϊκής στήριξης

ΚΑΙ

ποια η προσφορά συμμετοχής στην i-paidi.gr.

 

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα λυθούν όλες οι απορίες εσάς που θα παρευρίσκεσθε. Η ανταλλαγή πληροφοριών και τα βιωματικά σχόλια θα οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα συμπεράσματα διευκόλυνσης του παιδιού με ΔΕΠ-Υ. Ο στόχος της i-paidi.gr, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και την Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να γίνει ευτυχισμένος ενήλικας, το παιδί με ΔΕΠ-Υ.

Share this...