Αμυγδαλόπιτα για «ατίθασα» παιδιά με ΔΕΠ-Υ
Αμυγδαλόπιτα με υλικά που δεν ενισχύουν την ένταση στα παιδιά. Αυτή η συνταγή της αμυγδαλόπιτας χαρίζει ένα γευστικό, υγιεινό και εύκολο γλυκό –ευκαιρία να το φτιάξουν οι γονείς με τα παιδιά μαζί.
Υλικά
6 αβγά
8 κ.σ. μέλι
1 κούπα βούτυρο λειωμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1.κ.γ. ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Ο γονιός ψιλοκόβει τα αμύγδαλα και το λεμόνι. Χωρίζει τα ασπράδια από τους κρόκους. Προθερμαίνει το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάνε στο μίξερ τους κρόκους με το μέλι, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.
Μετά δίνει οδηγίες στο παιδί για να λειώσει το βούτυρο.
Χτυπάνε τα ασπράδια.
Το παιδί προσθέτει στο μίξερ τα: βούτυρο, αλεύρι, αμύγδαλα, μπέικιν πάουντερ, λεμόνι. Χτυπάνε για 4 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, λαδώνει καλά τη φόρμα. Μετά, ρίχνει το μείγμα μέσα και ψήνεται στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.