ΠροτάσειςΣυνταγές

Κρεατοπιτάκια τού “μετά”

Χριστός Ανέστη φίλες μου! Μετά το Πάσχα, έχουμε αρκετό κρεατάκι και σαλατικά και κομματάκια τυράκια που περισσέψανε. Τίποτα δεν πετάμε!

Με αυτά ως υλικά, θα φτιάξουμε τα κρεατοπιτάκια του μετά το Πάσχα.

Υλικά

Για τη ζύμη

6 κ.γ.χλιαρό νερό

1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα

40γρ. μαγιά μπύρας

1,5 κ.γ αλάτι

2 κ.γ. κοφτά ζάχαρη

2 αυγά και 2 κροκάδια

6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια

1.250 γρ. αρνιού σπάλα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1-ματσάκι άνηθο

75- γρ. τυριά

1-αυγό

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα 5-πρώτα υλικά. Μετά, χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα προσθέτουμε. Μετά, σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Τέλος, προσθέτουμε το λάδι. Ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Μαζεύουμε τα κομματάκια κρέας που περίσεψαν και τα κόβουμε σε κομματάκια. Πλένουμε και κόβουμε μικρές φετούλες το κρεμμύδι. Το σωτάρουμε για να μαραθεί. Προσθέτουμε το κρέας, τον άνηθο και το λάδι. Σιγοψήνονται για 5 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλο. Κόβουμε το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια με τα χείλη ενός πιάτου πάστας.  Βάζουμε 2 κ.σ. γέμισης και λίγο λεπτοκομμένο τυράκι. Βρέχουμε τα χείλη από τη ζύμη και την διπλώνουμε. Πιέζουμε τα χείλη με πιρούνι ώστε να είναι καλά κλεισμένα τα κρεατοπιτάκια μας. Τα αφήνουμε ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο.

Τέλος, αλείφουμε τα πιτάκια με αυγό χτυπημένο, για να πάρουν όμορφο χρώμα. Κάνουμε 3 χαρακιές στην επιφάνεια στο καθένα.Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Δεν είναι καλά για κολατσιό, γιατί τρώγονται ζεστά!

Καλή μας όρεξη!!!

 

Share this...