ΔιαχείρισηΠροσφορέςΠροτάσειςΣυμβουλές

Ελαιόλαδο…Το φάρμακο για το άγχος!

Το  αγνό Παρθένο ελαιόλαδο, το αγιασμένο αυτό προϊόν της φύσης, καθοριστικά συμβάλλει στην υγεία αυτού που το καταναλώνει. Στην αρχαιότητα η Θεά Αθηνά πρόσφερε την ελιά ως δώρο στην πόλη της. Στα σημερινά χρόνια, μετά από έρευνες, χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό προϊόν.

«Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες

Ο Δρ. Προκόπιος Μαγιάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακάλυψε έναν ακριβή τρόπο για να αναγνωρίζει και να μετρά τις πολυφαινόλες στο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας προηγμένο Πυρηνικό Μαγνητικό Συντονισμό (Nuclear Magnetic Resonance – NMR). Η ελαιοκανθάλη, ουσία του παρθένου ελαιολάδου,  απέδειξε στην έρευνα ότι έχει ευρεία επίδραση σε ασθένειες όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, έμφραγμα και εγκεφαλικό, ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαβήτη Τύπου II, και ακόμη περισσότερο στο άγχος.

Η αποτελεσματικότητά της αποδεικνυόταν στην πρόληψη, τη θεραπεία και μερικές φορές στην αντιστροφή των συμπτωμάτων. Δοκιμές σε πάνω από δυόμιση χιλιάδες ελαιόλαδα αποκάλυψαν τις καλύτερες πρακτικές συγκομιδής και παραγωγής για τη βέλτιστη συγκέντρωση φαινολικών ενώσεων.

Το αγνό Παρθένο ελαιόλαδο και ακόμη περισσότερο, το Βιολογικό ελαιόλαδο, είναι ουσίες καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού –καρδιάς, εντέρων, στομαχιού, μυαλού. Η καλλιέργειά του έχει πολλές απαιτήσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σαν βιολογικό ελαιόλαδο προσδιορίζουμε το ελαιόλαδο που προκύπτει από βιολογική καλλιέργεια ελιάς και παράγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Νίκος, η Μύρτα και τα παιδιά τους εμψυχωτές και οργανωτές της οικογενειακής επιχείρησης αφιερώθηκαν στην οργανική καλλιέργεια της ελιάς, από το 1996. Σήμερα παράγουν το βραβευμένο παγκοσμίως –άνω των 55 βραβείων- Eirini Plomari oil. Η πικρή γεύση του πρώιμου καρπού, η μυρωδιά από τα αρωματικά φυτά που περιβάλλουν το δέντρο, το χρυσαφί του χρώμα κερδίζει οποιον το δοκιμάσει. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες προκάλεσαν δυσκολία στην ικανοποίηση της κάθε παραγγελίας.

 

Στο εργοστάσιο και τυποποιητήριο δουλεύουν ασταμάτητα και με συχνούς ελέγχους. Καταφέραμε να κερδίζουν 10% για τις παραγγελίες που θα γίνουν στο 6994195528, ή με την επίδειξη του παρακάτω κουπονιού:

Share this...