i-paidiΚεντρικήΠροτάσειςΨυχαγωγία

EQI και i-paidi = αγάπη στο παιδί

Χαρά μεγάλη και πρόοδο των παιδιών προσφέρει η μελέτη στον πολυχώρο Τεχνολογίας και Μελέτης EQI με την εξειδικευμένη συνδρομή της Μαριάννας Λαγουμίδη, ειδική στις Μαθησιακές Δυσκολίες και Πρόεδρο του i-paidi.

Το EQI φιλοξενεί στις αίθουσές του, μαθητές Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου, για να ετοιμαστούν για την επόμενη μέρα του σχολείου, με την επίβλεψη εκπαιδευτικών. Τα δε παιδιά με συγκεκριμένες δυσκολίες, οργανώνονται, εστιάζουν, απενοχοποιούνται από το βάρος του «δεν μπορώ να τα μάθω», με τη βοήθεια τής Μαριάννας Λαγουμίδη που στέκεται πλάι τους για να προσφέρει τη σχετική παρέμβαση.

Σταδιακά, αρκετοί συνεργάτες του i-paidi θα συνδράμουν στην προσπάθεια του πολυχώρου ώστε με εξατομικευμένη προσπάθεια παιδιού και ειδικού, να γίνουν πραγματικότητα οι προσδοκίες του EQI για αποτελεσματική μελέτη σε περιβάλλον αγάπης.

Μετά από τη χρήση των βιβλίων και του τετραδίου, οι μαθητές διδάσκονται με το σύγχρονο τρόπο του υπολογιστή! Χρώματα, σχήματα, animations, ταχύτητα πραγματικά βοηθούν στη γρηγορότερη μάθηση –γιατή χρησιμοποιούν σχεδόν όλες τις αισθήσεις του παιδιού.

Βέβαια, ο χρόνος διάδρασης με τον υπολογιστή, για τα χαρισματικά παιδιά με ΔΕΠ-Υ, είναι μειωμένος, όπως ακριβώς συμβουλεύουν οι επιστήμονες – ερευνητές. Ακολουθώντας δε το σύγχρονο μοντέλο Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, δίνεται επιβράβευση σε όποιον τα καταφέρνει και όχι τιμωρία σε όποιον δυσκολεύεται!!!

Άξιο αναφοράς είναι η καθημερινή ενημέρωση της προόδου των παιδιών στον κάθε γονιό ώστε γονιός-ειδικός-παιδί να επικοινωνούν και να προσπαθούν από κοινού για το στόχο τους: την πρόοδο του παιδιού!!!

Ο πολυχώρος βρίσκεται στη Δάφνη, 100 μέτρα από την πλατεία Καλογήρων. Εκεί καθημερινά δίνεται αγάπη στο παιδί, από το EQI και το i-paidi! Αξίζει να το επισκεφτείτε.

 

Share this...