i-paidiΔιακοπέςΟικογένεια

Παιδί – βαλίτσα – διακοπές : αρχή σχέσης ή καταστροφή?

Φεύγετε για διακοπές σε λίγες μέρες; Βοηθάει το ανήσυχο παιδί σας, στην οργάνωση της βαλίτσας του; Αν «ΟΧΙ», τότε πρέπει να διαβάστε το άρθρο αυτό και να ακολουθείστε τη συμβουλή του.

Αρχικά, πέντε μέρες πριν τις διακοπές, το χαρισματικό παιδί σας,  θα πρέπει να γράψει μία λίστα με ό,τι προγραμματίζει να πάρει μαζί του στη βαλίτσα του. Είναι εύκολο να συμπληρώσει γραπτά π.χ. την οδοντόβουρτσά του, γιατί είναι ακόμη στο σπίτι. Η λίστα θα περιλαμβάνει πράγματα για το κεφάλι (σαμπουάν,στέκα), για το σώμα (μπλούζα, λάδι) και για τα πόδια (παπούτσια, βατραχοπέδιλα). Ποτέ πια δεν θα ξεχάσει τις παντόφλες για τη θάλασσα!!! Η λίστα συνεχίζει με τα πράγματα για διασκέδαση (κόμικς, σχοινάκι, ποδήλατο). Η λίστα τελειώνει με ό,τι χρειάζεται το παιδί για το κολατσιό σε εκδρομούλες!

Δύο μέρες πριν το ταξίδι, θα επιλέξει σε ποια βαλίτσα ή σάκκο θα βάλει τα πράγματά του ώστε να χωράει στο αυτοκίνητο ή να μπορεί να ταξιδέψει με το αεροπλάνο. Θα τοποθετήσει πάνω στο κρεββάτι του κάθε τι που είναι γραμμένο στη λίστα.

Μετά, θα δει το γονιό πώς διπλώνει τα ρούχα και θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο. Η αυτοπεποίθηση που θα αποκτήσει αξίζει περισσότερο από το πιθανό τσαλάκωμα της μπλούζας!!! Σιγά-σιγά, θα προσθέτει κάθε τι που γράφει στη λίστα του.

Αναφορικά με το παιδί σας με ΔΕΠ-Υ, μην ανησυχείτε καθόλου! Το κίνητρο των διακοπών, η οργάνωση της λίστας, η χαρά της αυτοπειθαρχίας αποτελούν εξαιρετικούς τρόπους παρέμβασης και εκπαίδευσης.

Το παιδί σας λοιπόν θα φτιάξει μόνο του, τη βαλίτσα του. Να είστε σίγουροι ότι θα περάστε φέτος εξαιρετικές διακοπές!!!

Περιμένουμε τα γράμματα με τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας, στο lagoumidim@i-paidi.gr.

Share this...