Σουτζουκάκια μπλουμ
Νόστιμο φαγητό, που διατηρεί τη γεύση του έως και 3-μέρες. Προετοιμασία και μαγείρεμα γίνονται την προηγούμενη μέρα, «χωρίς να το καταλάβει κανείς! Και το φαγητό σερβίρεται ολόφρεσκο». Οι βιταμίνες και πρωτεϊνη που έχει, βοηθά τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ.
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 6 φρυγανιές
- 2 αβγά
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 ντομάτες
- 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
- 1 ποτήρι κρασιού Μαυροδάφνη
- 1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι λευκό
Εκτέλεση
Δουλεύουμε τη 1 σκελίδα σκόρδο και τις φρυγανιές στο μιξεράκι ώστε να θρυμματιστούν. Μετά δουλεύουμε τα κρεμμύδια Βάζουμε σε λεκάνι τον κιμά, και προσθέτουμε τα προηγούμενα υλικά, και αυγά, κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο, λίγο κρασί, κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Τότε λυώνουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα σκόρδα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο. Προσθέτουμε: πελτέ, μαυροδάφνη, αλάτι, πιπέρι για να βράσουν για 15 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε αλευράκι για να δέσει η σάλτσα. Τότε ρίχνουμε τα σουτζουκάκια από το ψυγείο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 13 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!