i-paidiΣυμβουλές

ΕΟΠΠΥ: Αποζημείωσης διάταξη

Αγαπητοί γονείς,

 

Τώρα που τα σχολεία άρχισαν, ψάχνετε να βρείτε το νόμιμο τρόπο απόκτησης βεβαίωσης για το παιδί σας, σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, ΔΕΠ-Υ ή άλλη ενδοατομική διαταραχή;

 

Εμείς οι επιστήμονες-συνεργάτες του i-paidi σάς συμβουλεύουμε να δώστε έμφαση στην εντατική παρέμβαση από ψυχοπαιδαγωγό και εργοθεραπευτή ή/και λογοθεραπευτή, για να βοηθήσει το παιδί σας, σε όποια διαταραχή κι αν  το δυσκολεύει. Γιατί η παρέμβαση και η διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού, μειώνουν την απογοήτευση από τις συχνές αποτυχίες και μαθαίνει τρόπους να «εκμεταλλεύεται» τις πολλαπλές ικανότητές του. Αντίθετα, εάν απλά λάβετε απλά, την ειδική μεταχείριση για το σχολείο, ΔΕΝ βοηθάτε το παιδί σας.

 

Παράλληλα, ωφελεί η ενημέρωση στη νηπιαγωγό/δασκάλα για την έναρξη της εξειδικευμένης προσέγγισης στις δυσκολίες τού παιδιού. Μετά, η διάγνωση από τον κρατικό φορέα θα δίνει στο παιδί περισσότερο χρόνο, και άλλους σχετικούς τρόπους χειρισμού στην τάξη.

 

Το www.i-paidi.gr γνωστοποιεί ότι στάλθηκε σχετική ενημέρωση στα σχολεία. Αυτή αναφέρει ότι η διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται με βάση την ισχύουσα διαδικασία, μέχρι νεότερης ανακοίνωσή μας, όπου θα ενημερώσουμε για τον νέο τρόπο ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για τις θεραπείες.

 

Ο υπογράφων αντί του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κύριος Π. Γεωργακόπουλος αναφέρει ότι η εκτέλεση και η υποβολή των δικαιολογητικών δαπάνης για τις έως σήμερα εκδοθέντες χειρόγραφες γνωματεύσεις παρατείνεται έως την 31/12/2018 με την υφιστάμενη διαδικασία.

Share this...