i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Δελτίο Τύπου – Ημερίδα: «Αθλητισμός, Παιδί και ΔΕΠ-Υ»

Ημερίδα, με εισηγήσεις και διάλογο, για το ξεχασιάρικο και ανήσυχο παιδί-«σβούρα» θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής Λέσβου, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018. Το καινοτόμο θέμα που θα αναλυθεί είναι «Άθληση, Παιδί και ΔΕΠ-Υ».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργανώνει την παραπάνω Ημερίδα με την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi ΑΜΚΕ, για να αναλυθεί ο ρόλος του αθλητισμού στη μείωση των δυσκολιών του παιδιού με Διάσπαση Προσοχής και με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ). Παλαιότερα, δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά που ξεχνούσαν εύκολα – τα παιδιά που αν και μελετούσαν, δεν θυμόντουσαν τίποτα την επόμενη μέρα και παίρνανε χαμηλή βαθμολογία. Παλαιότερα, δεν ήξεραν γιατί μερικά παιδιά έπαιζαν μόνα τους στην αυλή του σχολείου.

Τη σημερινή εποχή, μπορούν πλέον να τα βοηθήσουν – ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος ευχάριστος και αποτελεσματικός. Τις ικανότητες και τις ανάγκες των χαρισματικών παιδιών με ΔΕΠ-Υ, θα τις αναλύσει η πρόεδρος της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi, ψυχοπαιδαγωγός και συγγραφέας, Μαριάννα Λαγουμίδη. Σημαντικές εμπειρικές αναφορές θα γίνουν από τις πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής: την παγκόσμιο πρωταθλήτρια πόλο, τη Μάνια Μπικώφ, η οποία έχει πολυετή και ποικίλη πείρα και την προπονήτρια της Marathon Team by Polyzou και παιδιών με ΔΕΠ-Υ τo Γραφείο Υγείας και Άθλησης Δήμου Αμαρουσίου και με την ομάδα GIRLS TEAM by GALANOPOULOU, της Χριστίνας Γαλανοπούλου. Την εμπειρία για όλο το 24ωρο με το παιδί της με ΔΕΠ-Υ, θα το αναφέρει η μαμά Ειρήνη Λαγουτάρη. Τέλος, το θεωρητικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη και ανατροφή του παιδιού θα δώσει ο καθηγητής Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Dr Δημήτρης Βούλγαρης.

Θα ακολουθήσει διάλογος.

Η Περιφερειάρχης κυρία Χριστίνα Καλογήρου αντιλαμβάνεται ότι εξασφαλίζει προνομιούχα νέα γενιά όταν βοηθήσει τα χαρισματικά παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Η i-paidi είναι το μοναδικό Δίκτυο για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Λειτουργεί από επιστήμονες, με σκοπό να καθοδηγεί γονείς και εκπαιδευτικούς, μέσω site, ημερίδων, πλατφόρμας και διαλόγου, με την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του κυρίου Πατούλη.

Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, στις 6.00 μ.μ., το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, «Αθλητισμός, Παιδί και ΔΕΠ-Υ»,.

Δυνατότητα εγκεκριμένης βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Share this...