Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι
Εντονο άρωμα πορτοκαλιού και μαστιχωτή υφή του ταχινιού.
Στο τέλος το κέικ χάρη στο ταχίνι θα είναι τραγανό εξωτερικά
Υλικά
- 400 γρ.ταχίνι
- 200 γρ.μέλι
- 450 γρ.χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1-2 μανταρίνια
- 500 γρ.κοσκινισμένο αλεύρι (κατά προτίμηση ολικής)
- 40 γρ.baking powder
- 1 πρέζααλάτι
- ελάχιστοελαιόλαδο (για το άλειμμα της φόρμας)
Εκτέλεση
Λαδώνεις ελαφρά την φόρμα (διαμέτρου 22-23 εκ.) με ένα πινέλο Αφήνεις την φόρμα στην άκρη.
Χτυπάς το ταχίνι με το μέλι στο blender μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτεις τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Λίγο αργότερα ρίχνεις το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Το κέικ είναι έτοιμο για φούρνισμα.
Αδειάζεις το μείγμα του κέικ στην λαδωμένη φόρμα, τοποθετείς στον φούρνο και ψήνεις για 60’ στους 180C°.
Στο τέλος ελέγχεις αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα δεν βγει στεγνή ξαναφουρνίζεις για λίγα λεπτά ακόμα.