i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Δελτίο Τύπου: Ημερίδα: «Αθλητισμός, Παιδί και ΔΕΠ-Υ»

Το καινοτόμο θέμα που θα αναλυθεί στις 16 Νοεμβρίου στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΑΤΑΪΔΗ είναι Άθληση, Παιδί και ΔΕΠ-Υ. Συνεργάτες από την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi θα εξηγήσουν τον τρόπο που βοηθάμε το  ξεχασιάρικο και ανήσυχο παιδί-«σβούρα», και θα κάνουν διάλογο με το ακροατήριο  για το χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ.

Η Ακαδημία Καραταϊδη οργανώνει την παραπάνω Ημερίδα με την Επιστημονική Οικογένεια ipaidi ΑΜΚΕ, για να αναλυθεί ο ρόλος του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στη μείωση των δυσκολιών του παιδιού με Διάσπαση Προσοχής και με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ). Παλαιότερα, δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά που ξεχνούσαν εύκολα – τα παιδιά που αν και προσπαθούσαν, δεν κατάφερναν να επιτύχουν και να είναι χαρούμενα. Παλαιότερα, δεν ήξεραν γιατί μερικά παιδιά έπαιζαν μόνα τους στην αυλή του σχολείου ή στο γήπεδο.

Τη σημερινή εποχή, μπορούν πλέον να τα βοηθήσουν – ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος ευχάριστος και αποτελεσματικός. Τις ικανότητες και τις ανάγκες των χαρισματικών παιδιών με ΔΕΠ-Υ, θα τις αναλύσει η πρόεδρος της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi, ψυχοπαιδαγωγός και συγγραφέας, Μαριάννα Λαγουμίδη. Σημαντικές εμπειρικές και επιστημονικές αναφορές θα γίνουν από την πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής, προπονήτρια της Marathon Team by Polyzou και παιδιών με ΔΕΠ-Υ Χριστίνας Γαλανοπούλου. Η Φρόσω Μπούτου, PhD, Μοριακή Βιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΠΑ, θα ενημερώσει για τα κληρονομικά όπως και περιβαλλοντικά αίτια των πρώτων χρόνων του παιδιού.

Θα ακολουθήσει διάλογος.

Η i-paidi είναι το μοναδικό Δίκτυο για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Λειτουργεί με επιστήμονες, με σκοπό την καθοδήγηση γονιών και εκπαιδευτικών, μέσω site, ημερίδων, πλατφόρμας και διαλόγου, με την αιγίδα της ΚΕΔΕ . Έχει πιστοποίηση ISO 9001.

Ραντεβού στο εντευκτήριο της Ακαδημίας Καραταϊδη, στις 20.30, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2018, «Αθλητισμός, Παιδί και ΔΕΠ-Υ».

 

Δυνατότητα εγκεκριμένης βεβαίωσης παρακολούθησης.

 

Share this...