Μπακαλιαράκια της γιαγιάς
Υλικά
8 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
3 λεμόνια
½ κ.σ.αλάτι και πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ψάρια μπακαλιάρους
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα: λάδι, ρίγανη, σκόρδο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, το χυμό και το λιωμένο σκόρδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο .
Ανακατεύουμε πολύ καλά χτυπώντας με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι όπου βάζουμε τα ψάρια να «κολυμπήσουν» για 10 λεπτά.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο, στη μεσαία σκάλα για να ψηθεί 40-45 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να τα βρέξουμε με λεμόνι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τα ψάρια ψήθηκαν αλλά δεν έχουν στεγνώσει.
Τα μπακαλιαράκια τρώγονται με χόρτα εποχής και πατάτες τηγανητές.