ΑΝΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΜΑΓΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ!

Σας είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου, ότι εδώ σε αυτό το  σάιτ  του i-paidi ο σκοπός μας είναι εκτός από την επιστημονική ενημέρωση κι η καθημερινή αντιμετώπιση της καθημερινότητας τών παιδιών με ΔΕΠ-Υ στο οικογενειακό, σχολικό και στο κοινωνικό περιβάλλον τους.

Στην προσπάθεια μας αυτή καταγράφουμε και τα δικά σας `μαγικά` τρίκς που έχετε από τις εμπειρίες σας με τα δικά σας παιδιά! Κατά καιρούς λοιπόν θα σας αναφέρω και μερικούς μαγικούς συνδυασμούς τροφών που έχουν ιδιαίτερη θρεπτική αξία και συμπεριλαμβάνουν συνδυασμό βιταμινών. Ξεκινάω με τις ντοματούλες που είναι μία συνηθισμένη γεύση για τα Ελληνόπουλα αφού όχι μόνο τις μαγειρεύουμε αλλά φτιάχνουμε κι ωραίες σαλατούλες κι όπως πολλοί γνωρίζουμε περιέχουν το σημαντικό για την υγεία μας λυκοπένιο. Για να πάρουμε λοιπόν τα οφέλη της ντομάτας έρευνες έχουν αποδείξει ότι για ν απορροφηθούν  καλύτερα τα συστατικά της χρειάζεται ο συνδυασμός με λίγο λίπος κι ιδιαίτερα μονοακόρεστο όπως είναι το αβοκάντο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φτιάξετε την αγαπημένη σας χωριάτικη σαλάτα,  μην ξεχάσετε εκτός από το ελαιόλαδο και την φέτα να προσθέσετε και λίγο αβοκάντο που δεν αφαιρεί τίποτα από την γεύση της.

Μην ξεχνάμε ότι στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της ελλειματικής προσοχής. Το πρωινό είναι ένα βασικό γεύμα για όλα τα παιδιά γι αυτό και πρέπει να φροντίζουμε να γίνεται μία απαραίτητη συνήθεια που θα περιλαμβάνει βιταμίνη C,  φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και νιφάδες βρώμης που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Φρουτοσαλάτα με όμορφα φρέσκα μήλα που ενισχύουν τη μνήμη και που φυσικά μπορούν να έχουν μαζί τους τα χαρισματικά παιδιά μας μαζί τους στο σχολείο.

Στην ελληνική κουζίνα όμως έχουμε κι άλλα « ισχυρά όπλα» που βοηθούν στη σωστή διατροφή των παιδιών με ΔΕΠ-Υ όπως είναι η δάφνη και το γαρύφαλο που απελευθερώνοντας τα αιθέρια έλαια τους κατά το μαγείρεμα ,είναι καταπραυντικά! Ένα νόστιμο ψαράκι που αρέσει πολύ στα παιδιά είναι ο σολομός. Οι ευεργετικές ιδιότητες των ω3 λιπαρών οξέων που υπάρχουν στον σολομό σε συνδυασμό με το νόστιμο καρύκευμα του κουρκουμά προστατεύει το νευρικό σύστημα. Κι υπάρχουν πολλές ακόμα μαγικές συνταγές ιδιαίτερα ευεργετικές για τα χαρισματικά παιδάκια σας.

Με φροντίδα κι αγάπη για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Άννα Ματθαίου

Share this...