Ρυζόγαλο με κανέλα
Απαλό, γευστικό και υγιεινό κολατσιό, για μεγάλους και μικρούς. Γεμάτο γάλα φρέσκο,»μοιράζει» ασβέστιο σε όλο το σώμα αυτού που τρώει το ρυζόγαλο.
Συστατικά:
- 4 φλυτζάνια γάλα
- 2 φλυτζάνια νερό
- 0,5 φλυτζανιού ρύζι γλασέ
- 2/3 φλυτζανιού μέλι
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1,5 κ.γ. βανίλια
- Κανέλα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε να συγοβράσει το νερό με το γάλα, σε μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε από την αρχή, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό.
- Το αφήνουμε στη άκρη, για 20 λεπτά, μακρυά από τη ζέστη, ώστε να κρυώσει.
- Κρατάμε 0,5 φλυτζνιού γάλα, και στο υπόλοιπο ανακατεύουμε κι διαλύουμε το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε κι ανακατεύουμε το μέλι και το ρύζι.
- Όποτε φουσκώνει το γλυκό μας από το βρασμό, το βγάζουμε 1 λεπτό από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
- Σερβίρω σε μπολάκια.
- Αφού κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο γι 3 τουλάχιστον ώρες.
- Προσθέτουμε κανέλα.
Καλή μας όρεξη