Ρυζόγαλο με κανέλα

Απαλό, γευστικό και υγιεινό κολατσιό, για μεγάλους και μικρούς. Γεμάτο γάλα φρέσκο,»μοιράζει» ασβέστιο σε όλο το σώμα αυτού που τρώει το ρυζόγαλο.

Συστατικά:

  • 4 φλυτζάνια γάλα
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 0,5 φλυτζανιού ρύζι γλασέ
  • 2/3 φλυτζανιού μέλι
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1,5 κ.γ. βανίλια
  • Κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε να συγοβράσει το νερό με το γάλα, σε μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε από την αρχή, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό.
  • Το αφήνουμε στη άκρη, για 20 λεπτά, μακρυά από τη ζέστη, ώστε να κρυώσει.
  • Κρατάμε 0,5 φλυτζνιού γάλα, και στο υπόλοιπο ανακατεύουμε κι διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  • Προσθέτουμε κι ανακατεύουμε το μέλι και το ρύζι.
  • Όποτε φουσκώνει το γλυκό μας από το βρασμό, το βγάζουμε 1 λεπτό από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρω σε μπολάκια.
  • Αφού κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο γι 3 τουλάχιστον ώρες.
  • Προσθέτουμε κανέλα.

Καλή μας όρεξη

Μοιραστείτε το...