Γίγαντες με Μέλι

Gourmet

Είναι απαραίτητο να συνοδεύονται οι γίγαντες με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως πορτοκάλι ή κόκκινη πιπεριά, με β-καροτένιο όπως το καρότο και με το μηλικό οξύ όπως το λευκό κρασί ή το μηλόξυδο, γιατί οι ουσίες αυτές αυξάνουν την απορρόφηση του μη-αιμικού σιδήρου κατά τρεις φορές περισσότερο.

 

Υλικά

300 γρ. φασόλια γίγαντες

2 κρεμμύδια

6 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ.ντοματάκια κομμένα

1 κ.σ. πελτέ

1-φύλλο δάφνη

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε ζεστό νερό, από το βράδυ. Το πρωί, τους στραγγίζουμε.

Μετά, σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 10 λεπτά.

Μέσα σε νερό όσο 5 πιάτα σούπας, προσθέτουμε το μέλι και όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Βράζουν στην κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες, ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι μόνο σε όσους επιθυμούν!

Μοιραστείτε το...