Blogi-paidiΑΝΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥΔΕΠ-Υ

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Γράφει η δημοσιογράφος: Άννα Ματθαίου
Επιστημονική επιμέλεια η ψυχοπαιδαγωγός: Μαριάννα Λαγουμίδη

Πόσες φορές δεν προβληματιστήκατε νονοί αυτές τις Άγιες μέρες του Πάσχα και της Ανάστασης για την λαμπάδα και το δώρο του βαφτιστηριού σας; Συνήθως μάλιστα υποκύπτουμε στις διαφημίσεις των ημερών με την επιθυμία να ευχαριστήσουμε το βαφτιστήρι μας αγοράζοντας του όποιο καινούργιο προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά.

Τα σημερινά παιδιά βρίσκονται σε υπερδιέγερση κι είναι γεμάτα υλικά δώρα, αλλά στερούνται άλλα βασικά για την παιδική ηλικία όπως το δημιουργικό παιχνίδι, μας λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Παρατηρήθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, αύξηση 43% στη Δ.Ε.Π.Υ ( Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).

Μία αλάθητη λοιπόν συνταγή επικοινωνίας με το παιδί, είναι το παιχνίδι, οι δραστηριότητες, οι απολαυστικές εκείνες στιγμές που αφήνετε να σας παρασύρει η αθωότητα και η παρορμητικότητα του. Η συμβουλή των γονιών βοηθάει πολλές φορές για το σωστό δώρο αλλά και η συχνή επικοινωνία με το παιδί με ΔΕΠ-Υ, βοηθάει να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης κι ασφάλειας μεταξύ σας. Το κοινωνικό περιβάλλον γίνεται ο συναισθηματικός ρυθμιστής αυτών των παιδιών και κάθε προσέγγιση μπορεί να γίνει πρότυπο ή ακόμα και απογοήτευση.

Συνδεθείτε μαζί τους συναισθηματικά, αγκαλιάστε, φιλήστε, διαβάστε και παίξτε μαζί τους. Γίνετε το πρότυπο των αξιών που θέλετε να μεταδώσετε. Μάθετε τους την έννοια του « πνευματικού γονιού». Η ικανοποίηση που θα πάρετε από αυτή την σχέση θα είναι το δικό σας δώρο!

Μία πρόταση λοιπόν αγοράς είναι το εκπαιδευτικό βιβλίο της ψυχοπαιδαγωγού Μαριάννας Λαγουμίδη «Έλα να παίξουμε μαζί» με 52 παιχνίδια για παιδιά με ΔΕΠ-Υ που εκπαιδεύει το παιδί και τον αναγνώστη – γονιό&νονό να χρησιμοποιήσει το ίδιο το καθημερινό παιχνίδι ώς εργαλείο εκμάθησης.

Υπάρχουν επίσης στην αγορά επιτραπέζια παιχνίδια που ευνοούν την ομαδική συμμετοχή και λειτουργούν θετικά στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ ή ακόμα παιχνίδια μοντελισμού ή εισιτήρια για να παρακολουθήσετε μαζί μία παιδική θεατρική παράσταση. Το καλύτερο δώρο σας είναι η προσωπική επαφή μαζί του γι αυτό στις λαμπάδες των παιδιών ας γράψουμε ευχές αγάπης!!

Μοιραστείτε το άρθρο στο facebook γράφοντας σε σχόλιο το όνομα και το e-mail σας και γίνετε ένας από τους δέκα τυχερούς που θα κερδίσουν το βιβλίο

«Έλα να παίξουμε μαζί» της Μαριάννας Λαγουμίδη.

Καλό κι ευλογημένο Πάσχα!!

Share this...