Τηγανητοί Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί με Τυρί
Υλικά:
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. νερό ανθρακούχο
¾ κ.γ. χοντρό αλάτι + επιπλέον, για τη γεύση
1/3 φλ. (60 γρ.) κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. (30 γρ.) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. κρέμα γάλακτος, βαριά
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
8 κολοκυθοανθούς
φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
– Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχουμε το αλεύρι, το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός.
– Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη
– Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το κατσικίσιο τυρί, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό και το κρεμμυδάκι.
– Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
– Αλατοπιπερώνουμε για τη γεύση.
– Βάζουμε 1 ½ με 2 κ.γ. από τη γέμισή μας σε κάθε κολοκυθανθό.
– Κλείνουμε τους ανθούς και απαλά στρίβουμε τα πέταλα για να τους σφραγίσουμε.
– Σε μία μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι, ώστε να γεμίσει κατά το 1/3.
– Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι ένα θερμόμετρο τηγανίσματος να δείξει 175o C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ένα κομμάτι ψωμί θα ροδίσει σε 1 λεπτό.
– Βυθίζουμε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς μας στο χυλό και αφήνουμε τον επιπλέον χυλό να στραγγίξει.
– Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.
– Αφαιρούμε τους κολοκυθοανθούς από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
– Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με την αγαπημένη μας βινεγκρέτ.
πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr