Ψωμί με θυμάρι

Το ψωμί είναι το βασικό συνοδευτικό των γευμάτων όλης της ημέρας.

Το ψωμί με θυμάρι είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων ενώ οι ίνες που περιέχει είναι πολύτιμες για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β και σίδηρο και ιδιαίτερα χαμηλό σε περιεκτικότητα ζάχαρης και λιπαρών. Τα πτητικά αιθέρια έλαια στο θυμάρι έχουν πιστοποιημένες αντιπαρασιτικές, αντισηπτικές, αντιμυκητιασικές, και αντιρευματικές ιδιότητες σε παιδιά και μεγάλους. Προτείνουμε να το ζυμώστε με το χαρισματικό σας παιδί μαζί.

Υλικά

1000 gr. αλεύρι σκληρό

16 γρ. μαγιά (δύο φακελάκια

0,5 και μετά 2,5 ποτήρια νερό χλιαρό

0,5 ποτήρι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές σούπας θυμάρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με το χέρι ή στο μίξερ: 1 ποτήρι αλεύρι με 0,5 ποτήρι νερό και με τη μαγιά. Το σκεπάζουμε με ζεστό ύφασμα για 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με την αρχική ζύμη, το ζυμώνυμε καλά, το πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.

«Χαϊδεύουμε» μια φόρμα με λάδι και αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε ξανά για 50 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο . Αφού φουσκώσει, ψήνουμε το ψωμί για 70 λεπτά. Πριν το βάλουμε από το φούρνο, βυθίζουμε το μαχαίρι στη μές, ώστε να ελέγξουμε οτι έχει ψηθεί καλά.

Τέλος, μόλις το βγάλουμε από το φούρνο,   το βγάζουμε και από τη φόρμα.

Καλή σας όρεξη …. το ψωμί αυτό τρώγεται και σκέτο σαν μεζές!

Μοιραστείτε το...