i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΣυμβουλές

Αγκαλίτσες

Αυτή την εβδομάδα, μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια, γονείς και παιδιά-δεπάκια θα καλλιεργήσουν το συναισθηματικό τους δέσιμο, την αυτοπεποίθηση και την ενσυναίσθηση. Αυτά και 259 άλλα παιχνίδια θα τα βρείτε στο «Έλα να παίξουμε μαζί», της Μαριάννας Λαγουμίδη, εκδ ΓΡΗΓΟΡΗ, 2η έκδοση. Τα παιχνίδια αυτά απευθύνονται σε όλα τα παιδιά και εφηβάκια που απλά χρειάζονται διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ανάλογα με την ηλικίας τους. Πρέπει να παίζετε κάποια σταθερή ώρα, κάθε μέρα, π.χ. μετά το μεσημεριανό φαγητό.

Ξεκινάτε να παίζετε τη Δευτέρα. 10 λεπτά κάθε ώρα, θα συμμετέχετε αποκλειστικά στο παιχνίδι χωρίς συγχρόνως να κάνετε και κάτι άλλο -π.χ. να δείτε ένα νέο sms.

Εάν έχετε απορία, γράψτε lagoumidim@i-paidi.gr ή τηλεφωνήστε στο 6932611200 9.00-21.00 και θα έχετε άμεση απάντηση.

Τρόπος παιχνιδιού:

Η μαμά Χριστίνα και το παιδί κάθονται στον καναπέ πλάι-πλάι. Προτείνει η μαμά Χριστίνα το παιχνίδι τής εβδομάδας. «Θα παίξουμε τη μαμά και το χαρούμενο βρεφάκι της. Θα σε φροντίσω σήμερα, επειδή είσαι πολύ μικρό παιδάκι: κι όταν κλαις, θα σε παρηγορώ…. κι όταν τρέχεις, θα τρέχω μαζί σου…. κι όταν ζωγραφίζεις, θα ζωγραφίζω κι εγώ.

Ας αρχίσουμε. Τώρα, δείξε μου το ποδαράκι σου, σαν να έχει χτυπήσει και να πονάει. Εγώ θα σου το φιλήσω και θα σε παρηγορήσω. Μετά, θα μου πεις τι θες να κάνουμε.

Στο τέλος κάθε 10λεπτου, επιβραβεύουμε το παιδί κοιτώντας το στα μάτια, με ζεστό χαμόγελο και λέγοντας θετικές προτάσεις όπως «Θα θυμάμαι πάντα τον τρόπο που παίζουμε το παιχνίδι αυτό.»
……………………………………………………………
Δώρο τα μεταφορικά, με την αγορά του βιβλίου στο http://www.grigorisbooks.gr/basket.asp?history=1

Share this...