i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΣυμβουλές

Άγχος, Οικογένεια, ΔΕΠ-Υ

Συνέντευξη από τη Μαριάννα Λαγουμίδη

Την Τετάρτη 1η Απριλίου η Πρόεδρος στην Επιστημονική Οικογένεια i-paidi ήταν καλεσμένη στο 9,84, στην εκπομπή “NΤΑΜΑ ΣΠΑΘΙ’’ με την Ελεονώρα Ορφανίδου. Θέμα συζήτησης Άγχος, Οικογένεια, ΔΕΠ-Υ. Η συζήτηση σύντομη και περιεκτική, οδήγησε στα εξής συμπεράσματα:

1η οδηγία: Το Δεπάκι πρέπει έχει σταθερό πρόγραμμα για την καθημερινότητά του.

Εμείς θα βοηθήσουμε να καταγραφεί και να το οργανώσουμε μαζί του, ανάλογα με την ηλικία του.

2η οδηγία: Το Δεπάκι πρέπει να παίζει κάθε μέρα με παιχνίδια που τα πιάνει, στο χώρο του.

Περισσότερο από 30 λεπτά μπροστά σε οθήνη pc, tablet, κ.α., απαγορεύεται να βρίσκεται το παιδί αυτό γιατί τα pixels της οθόνης αυξάνουν τη διάσπαση και την υπερκινητικότητα.

3η οδηγία:Το Δεπάκι πρέπει να βλέπει ψύχραιμους τους γονείς για να αντιδρά κι εκείνο χωρίς νευρικότητα.

Οι γονείς είναι ενήλικες και έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις και τρόπους για να διαχειριστούν το άγχος τους. Να γνωρίζουν ότι είναι το πρότυπο του παιδιού τους, άρα το παιδί τους μιμείται, άρα πρέπει να συμπεριφέρονται ήρεμα ώστε το παιδί να μην έχει νευρικότητα και ανησυχία.

4η οδηγία: Τα Δεπάκια δικαιούνται να μην βιώνουν το άγχος του κοροναϊού γιατί από τη στιγμή που γεννήθηκαν προσπαθούσαν να παίξουν, να μιλήσουν, να κατασκευάσουν, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στην επιτυχία -κι ας είναι πανέξυπνα.

Ευτυχισμένα είναι τα Δεπάκια που ακολουθούν πρόγραμμα παρέμβασης από τα 4 τους χρόνια!!!

5η οδηγία: Βοηθούν τα όρια σε κάθε τομέα της ζωής, στο Δεπάκι μας. Όρια στο ξενύχτι, στα γλυκά, στις βρισιές, στην επιθετικότητα, στις αγκαλιές.

Τα όρια τίθενται σε στιγμή ηρεμίας, με χαμόγελο και με επιβεβαίωση της παντοτινής αγάπης του γονιού.

6η οδηγία: Τα παιδιά παίζουν στο σπίτι, μόνο με την οικογένεια παιχνίδια που επιλέγουν και παιχνίδια που προτείνουμε εμείς.

Οι γονείς προτείνεται να επιλέγουν παιχνίδια από συγκεκριμένα εξειδικευμένα βιβλία & sites με τα οποία και χαίρεται το Δεπάκι τους αλλά και μειώνει τις δυσκολίες του.

7η οδηγία: Αγκαλιά και χαμόγελο με τα Δεπάκια μας

Για να ακούστε όλη τη συνέντευξη, πατήστε ΕΔΩ

Share this...