Τούρτα με ανθότυρο

Συνταγή βασισμένη στην πρόταση τής πολυγραφέστατη σεφ Μυρσίνης Λαμπράκη.

Γλυκό και σήμερα!! Τούρτα για να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις μαζί με το παιδί.

Ανθοτυρένιο cheese cake με μαστίχα και δυόσμο… θυμίζει την Κρήτη, γιατί μυρίζει φρεσκάδα και Άνοιξη ! Τόσο απλό και τόσο γρήγορο που καμία φορά λες πως γίνεται τέτοια νοστιμάδα!

Υλικά

  • 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 5 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 45 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 250 γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα από λεμόνι ή νεράντζι

για το σερβίρισμα

1 κουτ. σουπ. περγαμόντο ή νερατζι γλυκό του κουταλιού (για το σερβίρισμα)
Αμυγδαλα καβουρντισμένα

Εκτέλεση

Τοποθετουμε, παιδί και γονιός, όλα τα υλικά πάνω στον πάγκο εργασίας.

Ζεσταίνουμε το γάλα. Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε έως να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε το μέλι, και το βούτυρο. Ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε το ανθότυρο σε κομματάκια και το προσθέτουμε.

Τέλος, ρίχνουμε τη μαστίχα, το δυόσμο και το λεμόνι.

Μόλις το σερβίρουμε σε βαθύ μπωλ, «πασπαλίζουμε» με μικρά κομματάκια από γλυκό κουταλιού περγαμόνυο ή νεράντι και αμυγδαλάκια.

Μοιραστείτε το...