i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΣυμβουλές

Περπατώντας, διδάσκουμε το παιδί με τα ζώα

Γράφει η Μαριάννα Λαγουμίδη,

Ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, συγγραφέας

Ήλιος, απανεμιά και βόλτα με το χαρισματικό παιδάκι μας. Πόσες αφορμές ευτυχίας!

Ο γιος κι η κόρη  μας δεν πηγαίνουν στο σχολείο τώρα- τα βοηθάμε να ωριμάσουν, να μάθουν και να αρχίσουν να δημιουργούν.

Σκεφτόμαστε τον τρόπο, δοκιμάζουμε επιλογές για να παρακινήσουμε το παιδί να μάθει. Το παιδί, το γεννημένο με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, απαιτεί υπομονή, σχεδιασμό, επανάληψη και απλούστευση στις πληροφορίες που παίρνει.

Ας πάμε λοιπόν μια βόλτα, σήμερα. Καθώς περπατάμε, έναν σκυλάκο συναντάμε!!! Πολλά μπορούμε να διδάξουμε το παιδί: για  το όνομά του, για τον τρόπο που «μιλάει», για τα παιδιά που κάνει, για τον τρόπο φροντίδας και τις υποχρεώσεις μας όταν τον έχουμε σπίτι, για το συναίσθημα που μοιραζόμαστε. Μετά, μιλάμε για τα γράμματα της λέξης, (σ,κ,υ,λ,ο,ς), για τις συλλαβές (σκυ-λος). Τέλος, γελάμε , καθώς αλλάζουμε τον τόνο στη λέξη, (σκυλός), και τον τόνο σε κάθε άλλη λέξη που σκεφτόμαστε, (δεντρό), (μάμα), (ουράνος), (ματί), (αυτοκινήτο), (φυλλό), (φίλω), (μυτή), (άγαπω).

Την ίδια πρόοδο συζήτησης μπορούμε να κάνουμε για τη γάτα, το μυρμήγκι και τη μέλισσα!!!

Για απορίες και σχόλια, τηλεφωνήστε στο 6932611200 ή γραφτείτε στην Ομάδα Φίλων  i-paidi.gr, στο Facebook. Την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ., συναντιώμαστε on line όλοι οι φίλοι, ενημερωνόμαστε και συζητάμε φιλικά και επιστημονικά.

You are all welcome.

Share this...