i-paidiΚεντρική

Αιγίδα τής Γενικής Γραμματείας Ισότητας

Αγαλλίαση προσφέρει η Αιγίδα που δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Επιστημονική Οικογένεια ipaidi για τα webinars που οργανώνονται στο site.

Τα webinars, αποτελούν σύγχρονη διαδικτυακή συνομιλία και  περιλαμβάνουν  εισήγηση και διάλογο.  Η εισήγηση γίνεται από επιστήμονα σχετικά με το θέμα της ημέρας για τα παιδιά και ειδικά για τα λατρεμένα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ). Ο διάλογος που ακολουθεί, με ερωτήσεις, απαντήσεις και σχόλια, πραγματοποιείται μεταξύ του επιστήμονα και όσων παρακολουθούν.

Τα θέματα που καλύπτονται πραγματοποιούνται διαδικτυακά από αρχές Απριλίου στο πλαίσιο της ενίσχυσης των γυναικών και του ρόλου τους ως μητέρες. Την περίοδο μετά τον Μάρτη του 2020, απαιτείται πλέον η αντιμετώπιση των νέων συνθηκών, που δημιουργήθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων και του εγκλεισμού στην περίοδο της πανδημίας.

Ενδεικτικά στα σχετικά webinars θίγονται ζητήματα, που αφορούν στον ρόλο του Υπολογιστή και στη χρήση τους από παιδιά με ΔΕΠ-Υ, στη Διάσπαση της ΔΕΠ-Υ, στο άγχος που αυξήθηκε πολλαπλά από τις συνθήκες εγκλεισμού στις οικογένειες με παιδί με ΔΕΠ-Υ, στην Ενδοοικογενειακή Βία και τα Διαζύγια και πολλά άλλα επίκαιρα θέματα, που απασχολούν τη γυναίκα- επαγγελματία ή τη γυναίκα-μάνα.

Ενημέρωση, συνειδητοποίηση, σωστή διαχείριση της οικογένειας με παιδί, είναι το ώφελος με τη συμμετοχή στα webinars, την Παρασκευή στις 19.00, στην Ομάδα Φίλων του i-paidi.gr. Συμμετέχουν γονείς από όλες τις ηπείρους.

Share this...