i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΣυμβουλές

Δελτίο Τύπου: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ στο τηλ. 1110 και webinar Ομάδα φίλων i-paidi στην Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ

Ψυχολογική υποστήριξη των γονέων και των παιδιών, μέσω της γραμμής 1110 που δημιούργησε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, κατά την περίοδο παραμονής στο σπίτι λόγω του κορωνοιού

Γ. Πατούλης : «Στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, η ψυχολογική υποστήριξη προς τα παιδιά είναι αναγκαία για την διατήρηση της ισορροπίας και της συναισθηματικής υγείας ολόκληρης της οικογένειας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές επιστήμονες για την ουσιαστική αρωγή τους»

Άλλη μία υπηρεσία προστίθεται στην Ανοιχτή Γραμμή Βοήθειας 1110 που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, η οποία έχει τύχει θερμής ανταπόκρισης από τους πολίτες καθώς μέχρι σήμερα έχει δεχθεί και ανταποκριθεί σε περισσότερες από 42.000 κλήσεις.
Τα αιτήματα και ερωτήματα των συμπολιτών μας σχετίζονται με την ιατρική αντιμετώπιση της πανδημίας, τη ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων και πασχόντων, την κοινωνική βοήθεια και τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια.

Από την Τετάρτη 8 Απριλίου και κάθε μέρα σε 12ωρη βάση, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, η ανοιχτή Γραμμή Βοήθειας για την Πανδημία 1110 θα μπορεί να παρέχει Ψυχολογική Υποστήριξη, Συμβουλευτική και Καθοδήγηση στους γονείς για διάφορα ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, κατά την στρεσογόνο περίοδο παραμονής τους στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού.
Παιδοψυχολόγοι και Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής θα απαντούν δωρεάν σε γονείς για προβλήματα που αντιμετωπίζουν, π.χ.

  • Με νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν κλειστεί στο σπίτι
  • Με τα μεγαλύτερα παιδιά και τα προβλήματα που μπορεί να έχουν σχέση με την κοινωνικοποίηση ή την παρατεταμένη έκθεση στον υπολογιστή, ή
  • Με παιδιά χωρίς διάγνωση τα οποία όμως εμφανίζουν θυμό, επιθετικότητα, έντονο κλάμα κ.α. κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο σπίτι
  • όπως και με παιδιά με διάγνωση ΔΕΠ-Υ και αναπτυξιακά προβλήματα.

Σε συνδυασμό με αυτήν την υπηρεσία, μία φορά την εβδομάδα οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν Webinars, διαδικτυακά σεμινάρια για την ψυχολογία των παιδιών και την σχέση γονιών και παιδιών κατά την περίοδο της πανδημίας, με την προσφορά της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής από την ιστοσελίδα i-paidi.gr.
Για κάθε πληροφορία γύρω από τις νέες υπηρεσίες, για τους γονείς και τον παιδικό πληθυσμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν απευθείας στην τηλεφωνική ανοιχτή τηλεφωνική Γραμμή βοήθειας 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Για κάθε πληροφορία γύρω από τις νέες υπηρεσίες, για τους γονείς και τον παιδικό πληθυσμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν απευθείας στην τηλεφωνική ανοιχτή τηλεφωνική Γραμμή βοήθειας 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Τα παιδιά μας αντιμετωπίζουν πολλές αλλαγές, άγχος και ψυχική φόρτιση κατά το διάστημα της απομόνωσης στα σπίτια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και οφείλουμε να βοηθήσουμε στην καλύτερη καθοδήγηση των γονιών υπέρ της ψυχικής υγείας ολόκληρης της οικογένειας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές παιδοψυχολόγους που συνδράμουν με τον χρόνο και τις επιστημονικές τους συστάσεις στην υποστήριξη του συναισθηματικού κόσμου του παιδικού πληθυσμού και των οικογενειών τους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 213-2063501, 504, 210-6993404 Fax: 213-2063513
Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Share this...