i-paidiΔΕΠ-ΥΚεντρικήΣυνταγές

«Κοτόπουλο με τυρί» βοηθάει στη ΔΕΠ-Υ

Η διατροφή (πρωτεϊνη, Ω3, ζάχαρη & τεχνιτά προϊόντα) παίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση ή μείωση της διάσπασης προσοχής, της υπερκινητικότητας και της παρορμητικότητας. Προσοχή λοιπόν στο φαγητό γιατί επηρεάζει πολλαπλά τη συμπεριφορά.

Το κοτόπουλο είναι νόστιμο, υγιεινό, διαχρονικό γεύμα. Εμπεριέχει ουσίες αναγκαίες για την ανάπτυξη του οργανισμού καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ .

Προσθέτουν στην υγεία το παρθένο ελαιόλαδο, το τυρί και ο τρόπος μαγειρέματος. Το «κοτόπουλο με τυρί» είναι ιδανικό γεύμα για το παιδί και τον έφηβο με ΔΕΠ-Υ, με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα .

Υλικά

2-στήθη κοτόπουλου

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

μισό κ.γ.αλάτι

μισό κ.γ. πιπέρι

60 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο. Χαράζουμε το κάθε κομμάτι με 3 βαθιές χαρακιές. Το πλένουμε. Βυθίζουμε το στήθος στο ελαιόλαδο για 6 ώρες και το βάζουμε στο ψυγείο.

Κόβουμε το λαδοτύρι σε μικρά, μακρόστενα φετάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Μόλις βγάλουμε τα κομμάτια στήθους από το λάδι, γεμίζουμε τις χαρακιές με κομματάκια τυριού, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τοποθετούμε ένα-ένα, μέσα σε πυρέξ. Προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο που τα μαρινάραμε.

Ψήνουμε στο φούρνο, μεσαία σκάλα και αέρα, στους 180ο C για περίπου 25 λεπτά.

Σερβίρουμε με ντοματούλα και αγγουράκι για να έχουμε δροσερό γεύμα.

Καλή σας όρεξη.

 

Share this...