i-paidiΚεντρική

Ανοίγουν τα σχολεία

7 Δεκεμβρίου είναι η πιθανή ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία!

“Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με νέο διάγγελμα του στον Ελληνικό λαό στο τέλος της εβδομάδας” ανακοίνωσε το Dnews.

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει να γίνονται επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά rapid τεστ σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα αφού ανοίξουν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή θα επιστρέψουν στις τάξεις τους από τους μικρούς μαθητές των παιδικών σταθμών έως και το Λύκειο.

Εκτός από τα σχολεία ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην ανάγκη της παράτασης αλλά και των αυστηρών μέτρων που θα υπάρχουν και μέσα στις γιορτές. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό δεν θα επιτραπούν ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα οι μετακινήσεις εκτός νομού ενώ θα παραμείνουν κλειστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτά.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σπίτι και στην πόλη διαμονής μας θα κάνουμε φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωσή της πανδημίας. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο έως 9-10 άτομα ενώ σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα παραμείνουν κλειστά και όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα αλλά και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Share this...