i-paidiΔΕΠ-ΥΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Τι έγινε στο webinar για ενδοοικογενειακή βία και ΔΕΠ-Υ 

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, η μάνα κατάλαβε ότι πρέπει να αντιδρά!

« Το 36% των μητέρων βιώνουν κακοποίηση ή παραμέληση στην οικογένειά τους. Υπάρχει δε απόλυτα θετική συνάφεια με την συνέχιση των δυσκολιών της ΔΕΠ-Υ, στην ενήλικη ζωή του παιδιού τους!» είπε η Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος Επιστημονική Οικογένεια  ipaidi, Ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, συγγραφέας.

Στη συνέχεια, ανέλυσε την τραγικότητα της βίας από τον σύζυγο – σπανιότερα συμβαίνει το αντίθετο-, τις βασανιστικές συνέπειες στο παιδί μέχρι και στην ενηλικίωσή του και τα ψυχοαναπτυξιακά συνοδά συμπτώματα. Γιατί οι έρευνες απέδειξαν ότι 95% όσων βίωσαν βία -ακόμη και ως παρατηρητές, έχουν βίαιη συμπεριφορά όταν γίνουν άντρες.  Βία σωματική, λεκτική, σεξουαλική ή συναισθηματική.

«Ισχυρές συσχετίσεις μεταξύ κακοποίησης / παραμέλησης και ΔΕΠ-Υ στην παιδική ηλικία και επίσης στη νεαρή ενήλικη ζωή» ανακοίνωσε καθηγητής o Andrea M. Chronis, PhD.

Περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες ακούτε στο webinar που ακολουθεί:

 

Τα webinars από την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ipaidi χαίρουν της αιγίδας από τη ΓΓ Ισότητας και Οικογένειας, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και συνεργασίες με Πανεπιστήμια και Κολλέγια.

 

Για συχνότερη ενημέρωση και συνεργασίες, επικοινωνήστε με το Δίκτυό μας στα:

Mail: lagoumidim@i-paidi.gr

Newsletter: i-paidi Newsletter

Website: www.i-paidi.gr

Fb: i-paidi.gr

LinkedIn: i-paidi.MARIANNA LAGOUMIDI

Share this...