i-paidiΚεντρική

Επιτυχία Σεμιναρίων για ΔΕΠ-Υ στην Αττική

 

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 ολοκληρώθηκαν τα web-Σεμινάρια που για πρώτη φορά ακολουθούσε διάδραση online για «Ενημέρωση & Διαχείριση παιδιού με ΔΕΠ-Υ και covid19» που παγματοποιήθηκαν στην Αττική, από την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi με την υποστήριξη από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ξεκίνησε το σεμινάριο με το χαιρετισμό από το Γεώργιο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής και τη Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρο i-paidi. Τονίστηκε η επίκαιρη ανάγκη εξασφάλισης της ψυχικής υγείας των παδιών με ΔΕΠ-Υ ειδικά τώρα στην περίοδο της επιδημίας του covid19.

Τους 3 τελευταίους μήνες, σε 2ήμερο σεμινάριο, δεκάδες ομοιογενείς ομάδες στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, αποτελούμενες από γονείς ή εκπαιδευτικούς ή φοιτητές ή επιστήμονες, ενημερώθηκαν από επιστήμονες αναπτυξιακή ψυχολόγο Δρ Λίζα Βάρβογλη, παιδίατρο Δρ , διατροφολόγο, Σύμβουλο Παιδαγωγικής και άλλους.

Είπαν και έγραψαν οι συμμετέχοντες:

«Εξαιρετική η προσφορά του Πατούλη και του i-paidi. Είμαι μαμά και χρειαζόμουν βοήθεια για τα δύο παιδιά μου με ΔΕΠ-Υ. Έμαθα πολλά»

«Ακούσαμε για αγάπη, για όρια, για κολπάκια ανατροφής, για συνταγές μαγειρικής, για προτεινόμενα παιχνίδια διασκέδασης αλλά και παρέμβασης στη δυσκολία οργάνωσης του παιδιού. Σας ευχαριστούμε. Θα το διαδόσουμε!»

Η πραγματοποίηση των στόχων της πρώτης Δράσης για Ενημέρωση και Διαχείριση ΔΕΠ-Υ και covid19 στέφθηκε με πλήρη επιτυχία! Το κοινωνικό έργο συνεχίζεται!!!

Share this...