Κουλουράκια με μήλο χωρίς ζάχαρη

 

Ευχαριστούμε τη μαμά – εθελόντρια Ειρήνη για τη συνταγή της και τις φωτό!

Απλή συνταγή με συνηθισμένα υλικά, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες όσων δεν πρέπει να καταναλώνουν ζαχαρη. Δείτε σχετικές επιστημονικές συμβουλές στο: https://i-paidi.gr/2019/07/15/diatrofi-ke-diaspasi-prosochis-dep-y/

Υλικά

2 μήλα

10 κ.σ. νερό

2 κ σ. μέλι

2 κ.γ. κανέλα

2 κούπες αλεύρι περίπου

2 κ.γ. baking powder

1 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα βράζουμε με τις 10 κ.σ. νερό για 5-7 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.

Προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και το αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει.

Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, baking powder, ελαιόλαδο) ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα.

Πλάθουμε την ζύμη σε κουλουράκια οποιουδήποτε σχήματος μας αρέσει.

Απλώνουμε λαδόχαρτο στο ταψί ή εναλλακτικά αλοίβουμε το ταψί με το μίγμα ελαιόλαδο-αλεύρι, χρησιμοποιόντας σπάτουλα.

Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για περίπου 40-45 λεπτά.

Δοκιμάστε τα ζεστά: είναι φανταστικά. Καλή όρεξη

 

Μοιραστείτε το...