Κεντρική

Κοινωνική Ευθύνη του i-paidi

Γράφει η Ελευθερία Δημητροπούλου, εθελόντρια
Επιστημονική επιμέλεια από τη Μαριάννα Λαγουμίδη

Η οικογένεια του ipaidi είναι το επιστημονικό Δίκτυο υποστήριξης του παιδιού με ΔΕΠ-Υ. Η ΔΕΠ-Υ, η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, μαζί με τα συμπτώματα από τον covid19, προκαλoύν άγχος, απροσεξία, παρορμητικότητα, εναντίωση, άσκοπη κίνηση και απογοήτευση. Το ΔΕΠάκι στεναχωριέται, η μαμά το μαλώνει, ο μπαμπάς του φωνάζει, οι φίλοι δεν παίζουν μαζί του και ο δάσκαλος αγχώνεται.  Στιγμές δυστυχίας έχει η κάθε μέρα του.

Η αποτυχία, η ελλειπής προσπάθεια, η  απομόνωση και η δυσκολία στον ύπνο, προκαλούν μειωμένη απόδοση, μειωμένη αυτοπεποίθηση, μειωμένη ενσυναίσθηση. Άγχος και δυστυχία συνυπάρχουν στην οικογένεια. Τη στιγμή αυτή, οι γονείς ψάχνουν λύσεις!

Η επιστημονική μας ομάδα του i-paidi σκοπό της έχει να καθιερώσει την ειρήνη στην οικογένεια με το ΔΕΠάκι, μέσα από την αγάπη και την   κοινωνική ευθύνη.

Εκατοντάδες άρθρα και εισηγήσεις με φυσική παρουσία όπως και online ενημέρωση και workshops, συμβάλλουν στην διαχείριση των αρνητικών συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ.  Δεκάδες χιλιάδες γονείς και χιλιάδες παιδιά έχουν ήδη βοηθηθεί – έχει εδραιωθεί η αισιοδοξία, η πρόοδος και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών!!!

Πώς παρέχουμε όμως την βοήθειά μας;

1. Π.Α.Ρ.Ε.Μ.Β.Α.Σ.Η

Ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε τα δεπάκια μας να ξεπεράσουν τα αρνητικά συμπτώματα στη συμπεριφορά και στο συναίσθημα, να μπορούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες και να ζουν ευτυχισμένα, είναι αρχικά η πρόληψη και έπειτα η παρέμβαση. Ο κατάλληλος θεραπευτής, με απλό, απτό και βιωματικό τρόπο ενημερώνει online, τώρα,  για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις συγκεχυμένες σκέψεις και κατ’ επέκταση συμπεριφορές των παιδιών. Εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές παρέμβασης, «μεταδίδει» στους γονείς τα μαγικά του κόλπα, με πρακτικούς τρόπους, ώστε να νιώσουν τα ταιδιά τους ξεχωριστά. Επισταμένη είναι η φροντίδα απόκτησης εμπιστοσύνης στον εαυτό τους. Με το πέρας του κύκλου συνεδριών, επέρχεται η ισορροπία στον οικογενειακό κύκλο και η γαλήνη. Η αγάπη, η ασφάλεια και η αποδοχή, πλέον, κυριαρχούν.

2. Δ.Ι.Α.Λ.Ο.Γ.Ο.Σ – Σ.Ε.Μ.I.Ν.Α.Ρ.Ι.Α

Συγχρόνως με τη στήριξη του θεραπευτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί παραμένουν μία από τις σημαντικότερες «σωτήριες λέμβους». Γι’ αυτή την ανάγκη, το i-paidi διοργανώνει μικρές ομάδες online εργασίας, με διάλογο και ενημέρωση, σε ποικιλία θεμάτων που απασχολούν την οικογένεια, τους δασκάλους των παιδιών με ΔΕΠ-Υ καθώς και διάφορους άλλους επαγγελματίες που θέλουν επιπλέον ενημέρωση και επιμόρφωση. Μια ομάδα επιστημόνων, αναλαμβάνει να βρεθεί δίπλα σας με στόχο την βελτίωση της ζωής των μικρών φίλων μας. Ακούει τις απορίες σας, διασαφηνίζει, συζητά, και στο τέλος οργανώνει και θέτει στόχους, για να γίνετε καλύτεροι. Έτσι βρίσκετε τις απαντήσεις που εσείς ζητήσατε και που έρχονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σας.

Οι συνεργάτες, τα μέλη της έμπειρης επιστημονικής οικογένειας i-paidi, καθημερινά βάζουν το μεράκι και την καλή τους διάθεση για να βρίσκονται δίπλα σε κάθε δεπάκι που τους έχει ανάγκη, δίπλα σε εσένα το γονιό και εκπαιδευτικό που θέλει να δει το παιδί του να χαμογελάει ξανά.

Εσύ τι λες; Θα καταφέρεις να μπεις στην ομάδα για να λαμβάνεις τις απαντήσεις που τόσο καιρό δεν είχες; Κάθε μήνα, 1,5 ώρα, με διαφορετικό θέμα!

Παράταση δήλωσης έως 20/04! Δηλώσεις συμμετοχής https://i-paidi.gr/dilosi-symmetochis-seminariou/

Share this...