i-paidiΚεντρική

Σεμινάρια ΔΕΠ-Υ…Σεμινάρια «Διασώστες»

Γράφει η Ελευθερία Δημητροπούλου, εθελόντρια
Επιστημονική επιμέλεια από τη Μαριάννα Λαγουμίδη

Η ομάδα του ipaidi, στελεχωμένη με τους κατάλληλους ειδικούς και προπάντων με αγάπη και μεράκι για τα παιδιά, οργανώνει ολιγομελείς ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών. Έρχεται για να σταθεί δίπλα  και να «αγκαλιάσει» όλους τους προβληματισμούς και τις ανάγκες που υπάρχουν στα θέματα που αφορούν τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ). Διαμορφώνει μια ευρεία θεματολογία η οποία έχει ως σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη και την παροχή βοήθειας.

Οι οικογένειες που αποτελούνται από παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα είναι απλές οικογένειες με διαφοροποιημένες ανάγκες και επιτυχίες. Η φύση των συμπτωμάτων των παιδιών διαταράσσει όχι μόνο τις δικές τους ισορροπίες αλλά και την καθημερινότητα όλων των άλλων μελών. Όταν μάλιστα υπάρχουν και αδέρφια σε αυτά τα πλαίσια, είτε μεγαλύτερα είτε μικρότερα, οι εντάσεις παίρνουν άλλη τροπή.

Εξίσου σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μικροί μας φίλοι με ΔΕΠ-Υ στο πλαίσιο του σχολείου. Η έλλειψη συγκέντρωσης, η διάσπαση της προσοχής, η αδυναμία ακολουθίας οδηγιών και η γενικότερη έλλειψη οργάνωσης τόσο στην σκέψη όσο και στην συμπεριφορά, δημιουργούν προβλήματα στα δεπάκια. Αυτά τα χαρισματικά παιδιά δεν μπορούν υπό αυτές τις συνθήκες ούτε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολικού πλαισίου, ούτε σε αυτές των φίλων τους – κι ας εκπλήσουν με τη δημιουργικότητα, τη γρήγορη αντίληψη και τη διαίσθησή τους.

Πώς μπορούν τα σεμινάρια του i-paidi να «λύσουν τον γόρδιο δεσμό» και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δεπάκια;

Η επιστημονική οικογένεια του i-paidi συχνά λαμβάνει μηνύματα  για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι γονείς και τα αδέρφια των παιδιών με ΔΕΠ-Υ όσο και οι εκπαιδευτικοί τους. Η ενημέρωση, η διάγνωση και  διαχείριση των συμπτωμάτων, η αυτοεκτίμηση, ο σωστός τρόπος επιβολής ορίων, η ευτυχία αυτών των παιδιών,  η βελτίωση των αδερφικών και φιλικών σχέσεων και η οργάνωση της ίδιας της ζωής τους,  λαμβάνουν πρωταρχική θέση.

Στο τέλος κάθε σεμιναρίου, παροτρύνει την συζήτηση, όπου αναλύονται και συζητιούνται όλοι οι προβληματισμοί των συμμετεχόντων. Γίνεται μια αναδρομή σε ό,τι παρουσιάστηκε από τους ειδικούς, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση.

Η οικογένεια του i-paidi επέλεξε αυτόν τον τρόπο, για να σταθεί σε όσους έχουν ανάγκη τις συμβουλές της, σε όσους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με την ιδιαιτερότητα των παιδιών τους, σε όσους δεν ξέρουν πώς να τα χειριστούν και σε όσους θέλουν να ξαναφέρουν τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους.  Και να θυμόμαστε ότι στα σεμινάρια συμμετέχουν οι επαγγελματίες, ειδικά εκπαιδευτικοί που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις του σχετικά με την ΔΕΠ-Υ, σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα πορίσματα της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Εσύ τι λες; Ακόμα να «δέσεις τη ζώνη σου» και να «πετάξεις» μαζί μας; Όποιοι ενδιαφέρεστε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα online σεμινάρια, δηλώστε συμμετοχή στο https://i-paidi.gr/dilosi-symmetochis-seminariou/ .

 

 

Share this...