Γαρίδες φούρνου της γιαγιάς

Σημαντικός είναι ο ρόλος της Διατροφής στη ΔΕΠ-Υ. Η λανθασμένη διατροφή ενισχύει τα συμπτώματα της διάσπασης προσοχής, της υπερκινητικότητας και της παρορμητικότητας (Mayo Clinic, 2014). Η σωματική, νευρωτική και νοητική υγεία στα παιδιά που μεγαλώνουν επηρεάζονται καθοριστικά από τις τροφές που καταναλώνουν.

Οι γαρίδες είναι μία κορυφαία πηγή Ω3 και Ω6 λιπαρών οξέων και βασικά ιωδίου, υπεύθυνου για την υγεία του εγκεφάλου άρα και τη ΔΕΠ-Υ μας. Κάθε γεύμα με γαρίδες προσφέρει πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα και το 48% των ημερήσιων αναγκών μας σε σελήνιο, ένα μέταλλο που εξουδετερώνει τις φλεγμονές και προστατεύει την καρδιά.
https://i-paidi.gr/2019/07/15/diatrofi-ke-diaspasi-prosochis-dep-y/

Υλικά

800γρ γαρίδες μέτριες

2 πιπεριές πράσινες

200γρ. τυρί φέτα

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

50ml ούζο

2 κ.γ. πιπέρι

3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C, στις εστίες.

Πλένουμε τις γαρίδες με κρύο νερό.

Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα, τα μουστάκια από το κεφάλι και το εντεράκι με την οδοντογλυφίδα.

Τοποθετούμε τις γαρίδες πλάι-πλάι στο πυρέξ. Απλώνουμε τις πιπεριές πάνω από τις γαρίδες.

Καλύπτουμε τις πιπεριές με το τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες.

Απλώνουμε τις ντομάτες σε όλο το πυρέξ.

Ανακατεύουμε καλά ούζο, πιπέρι και λάδι και το απλώνουμε πάνω από το φαί.

Ελέγχουμε την υγρασία του φαγητού στα 10 λεπτά -το βρέχουμε με τη σάλτσα του, όταν χρειαστεί.

Ψήνουμε το φαϊ στο φούρνο για 20 λεπτά.

 

Καλή μας όρεξη.

 

Μοιραστείτε το...