i-paidiΚεντρική

«Εναλλακτικό παιχνίδι με Ζωγραφική» παιχνίδι για ΔΕΠ-Υ

Η σύγχρονη επιστήμη απέδειξε ότι τα παιδιά εκπαιδεύονται με τη ζωγραφική! Ακόμη περισσότερο, τα παιδιά εκφράζονται, διασκεδάζουν και εκπαιδεύονται όταν βιώνουν εναλλακτικούς ρόλους σχετικά με τη ζωγραφική.

Για παράδειγμα, του βρέφους η γραμμή που ζωγραφίζει, συμβολίζει τη μάνα ενώ μετά από 15 λεπτά, συμβολίζει τη θάλασσα. Του νηπίου η σελίδα μπορεί να έχει μόνο κυκλάκια καφέ ή μπορεί να έχει μια πόρτα ή να είναι γεμάτη και πολύχρωμη. Ο δε έφηβος, μπορεί να ζωγραφίζει μόνο μαύρο με κάρβουνο. Η Αναπτυξιακή Ψυχολογία δίνει μεγάλη σημασία στα σχόλια ενός παιδιού για τη ζωγραφική ενός άλλου παιδιού!

Κάθε είδος καλλιτεχνικής έκφρασης σχετίζεται άμεσα με τη διαχείριση της Διάσπαση Προσοχής, Παρορμητικότητας, Αυτοπεποίθησης ή της Δημιουργικής λύσης κάποιου προβλήματος.   Στο παιχνίδι «Ζωγραφικής μιας συγκεκριμένης εικόνας», στο βιβλίο «Έλα να παίζουμε μαζί» εκδ.ΓΡΗΓΟΡΗ, της Μαριάννας Λαγουμίδη, το δημιουργικό ΔΕΠάκι παιδάκι εξασκεί την ανάκληση μνήμης, υπερκινητικότητα και  συντονισμό χεριού-ματιού και αποκτά αυτοπεποίθηση.

Ακούστε το video όπου η συγγραφέας διαβάζει το παιχνίδι και σχολιάζει:


    *




    Share this...