i-paidiΚεντρική

Ξανά μαζί για το δημιουργικό παιδί

Από το ΔΣ στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi

Ήρθε ο Σεπτέμβρης τού 2021. Ακαδημαϊκές απώλειες φέρνουν οι πυρκαγιές, οι μάσκες, το άγχος, ο covid19, τα κλειστά σχολεία και η έλλειψη οργανωμένης καθημερινότητας που προηγήθηκαν. H ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi ή απλά i-paidi, στέλνει μια νοητή αγκαλιά σε κάθε δημιουργικό παιδί στον κόσμο, και τρέφει ελπίδες καθώς τα παιδιά ωριμάζουν ταχύτερα το καλοκαίρι και περισσότεροι γονείς ενημερώνονται από τους επιστήμονες-συνεργάτες του.

«Τον περσινό Σεπτέμβρη, ο 10χρονος Νικόλας έλαβε διάγνωση για δυσλεξία και ΔΕΠ-Υ, καθώς στο σχολείο και στο σπίτι, είχε δυσκολία να ακολουθήσει κάποια συμβουλή ή κάποια εντολή που έπερνε. Συμμετείχε σε συνεδρίες παρέμβασης με ειδικό θεραπευτή και οι γονείς του διάβαζαν τα άρθρα και έλαβαν μέρος σε ομάδα εργασίας. Ο Νίκος άρχισε να έχει φίλους και να μαλώνει λιγότερο με την αδερφή του. Μετά ξεκίνησαν τα web μαθήματα, ξεκίνησε να «χαζεύει» υποχρεωτικά μπροστά στον υπολογιστή για 5 ώρες, χωρίς δυνατότητα διάδρασης με τους συμμαθητές, έγινε επιθετικός και απρόσεκτος» μας περιέγραψε η μαμά Μαρία.

Ευτυχώς ξεκινά η φετεινή σχολική χρονιά, με ζωντανή παρουσία στο σχολείο, διάδραση, συνύπαρξη και δυνατότητα αφής όλων των μαθητών στο σχολείο!
Χωρίς αμφιβολία, είναι δύσκολη η επανένταξη στη ρουτίνα του σχολείου – πρωινό ξύπνημα, πρόγραμμα, κουδούνι, έλεγχος. Με λίγη βοήθεια από εμάς στο i-paidi, τα παιδιά μπορούν με επιτυχία να επιστρέψουν στις τάξεις την επόμενη χρονιά, ακολουθώντας τα tips:

Υποστηρίζουμε κάποιες φιλίες του παιδιού: προσκαλούμε κάποιους λίγους φίλους για παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο – εξάλλου, σε λίγες μέρες θα βρεθούν όλοι μαζί στο σχολείο.
Σκεφτόμαστε θετικά: ας υπενθυμίσουμε στο παιδί μας κάποια καλή στιγμή από το παρελθόν. Μέσα από την ασχήμια της περσινής χρονιάς, ας βρούμε κάποιες λίγες καλές στιγμές και ας τις εμπλουτίσουμε με άλλες των προηξούμενων ετών. Το παιδί μας, ο υπερήρωας, σίγουρα θα τα καταφέρει ξανά.
Ακολουθούμε εναλλακτικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα! Το απρόσεκτο, δημιουργικό, ατίθασο παιδί μας «σβούρα» μάθαμε ότι με την ενδεδειγμένη διατροφή και βιωματικό τρόπο μάθησης, μπορεί και επιβιώνει!

Άλλωστε ευτυχισμένα διά βίου θέλουμε τα δημιουργικά παιδιά μας! Μέσα από την τωρινή δυσκολία, βρήκαμε τον τρόπο. Ο διάλογος που κάνουμε στο i-paidi (site, τηλέφωνο, σεμινάρια, online workshops), τα ερωτηματολόγια και η αρθρογραφία, προσφέρουν πολλαπλά, σε κάθε ήπειρο που ζουν οι αναγνώστες-γονείς!!!

 

e-mail: info@i-paidi.gr

facebook: i-paidi.gr

instagram: ipaidi.gr

LinkedIn: i-paidi.Marianna Lagoumidi

Τηλ: 2106778528, 6932611200

Share this...