i-paidiΚεντρική

Τι λέμε στο παιδί για το θάνατο;

 

Η χαρά, το πανηγύρι, η γιορτή, η αρρώστια κι ο θάνατος υπάρχουν στη ζωή μας! Το παιδί μας, μέχρι την ηλικία των 7 ετών, δεν αντιλαμβάνεται ότι ο θάνατος είναι μόνιμος και μη αναστρέψιμος.

Όμως συμβαίνει!

Συμβαίνει σήμερα που πέθανε μια παγκόσμια καλλιτεχνική προσωπικότητα, ο μουσικοσυνθέτης της Ρωμιοσύνης και του Ζορμπά, ο Μίκης Θεοδωράκης!

Όλοι λυπηθήκαμε, όλοι δακρύσαμε – γιατί γνωρίζουμε την αξία του.

Όμως το παιδί μας, το αγνό ακόμη, το αθώο, όταν δει ένταση, άγχος και λύπη γτα πρόσωπα των γονιών του, όταν ακούει συζητήσεις στο σπίτι και μέσα από την TV, ή με άρθρα στο Διαδίκτυο, τότε θα ανησυχήσει και θα κλάψει γοερά ή θα απομονωθεί! Ακούστε σχετική συμβουλή από την πρόεδρο στην Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, Μαριάννα Λαγουμίδη:

 

 

Μαμά, μπαμπά, οφείλετε να μιλήστε στο παιδί με ψύχραιμες λέξεις και ηχόχρωμα, εξηγώντας του πως «ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν γεράκος, αρρωστούλης, έπαιρνε πολλά φάρμακα και τελικά δεν χτυπάει τώρα η καρδιά του. Έφυγε λοιπόν από το σπίτι και δεν θα ξαναγυρίσει. Όμως η κόρη του, οι φίλοι του και όλοι εμείς, θα ακούμε τα όμορφα τραγούδια που είχε μελωποιήσει, όπως το «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ…..». Ας το τραγουδήσουμε, μάτια μου!!»

Εκατοντάδες γονείς που χρειάστηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το πένθος, επικοινώνησαν με τους συνεργάτες στο i-paidi. Μπορείτε κι εσείς να ρωτήστε στο info@i-paidi.gr ή στο 2106778528. Έλα κι εσύ στην ομάδα μας που σκοπό έχει τη διαχείριση του υπέρμετρου άγχους και την ευτυχία των παιδιών!

Share this...