i-paidiΚεντρικήΟικογένεια

Στολίζουμε το σπίτι…Μαζί στη διάσπαση

Το στόλισμα του δέντρου είναι η κατάλληλη διαδικασία ώστε οι οικογενειακοί δεσμοί να γίνουν πιο στενοί. Ας αφεθούν όλοι στην μαγεία των Χριστουγέννων! Μπαμπάς, μαμά, αδέρφια κάνουν πολλά για να βρεθούνε κοντά! Το «κλειδί» της ευτυχίας αποτελούν οι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί για τα μικρά μας δεπάκια, τα δημιουργικά παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μικρά ξωτικά:

Κάνουμε ευχάριστο παιχνίδι, το στόλισμα του δέντρου από όλη την οικογένεια! Κάνουμε ένα κύκλο γύρω από τα στολίδια και ανακοινώνουμε ότι θα συμβεί κάτι μαγικό! Ένας ένας με τη σειρά του αναλαμβάνει να κρεμάει ένα στολίδι κάθε φορά στο δέντρο. Επιλέγει όποιο θέλει, λέγοντας δυνατά τα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα ξεκινάει η μαμά: «Εγώ πιάνω την κόκκινη μπάλα με την χρυσόσκονη και τα μικρά αστεράκια. Θα την βάλω χαμηλά». Έπειτα από την μαμά ακολουθεί το δεπάκι. Μόλις προσπαθήσει, το επιβραβεύουμε! Μετά παίρνει σειρά ο μπαμπάς και μετά τα αδέρφια, αν υπάρχουν!

Όλη αυτή η διαδικασία κρύβει μοναδικά οφέλη για κάθε δημιουργικό παιδί με ΔΕΠ-Υ.

● Το δεπάκι καταφέρνει να συγκεντρωθεί καλύτερα, να αποφύγει την ένταση και την παρορμητικότητα που το διακατέχει.

● Η οικογένεια συντονίζεται όλη μαζί στις ανάγκες του καθένα, αντιλαμβάνεται τα οφέλη της συνεργασίας και δένεται περισσότερο!

● Το μικρό δεπάκι αποκτά αυτοπεποίθηση όταν συνειδητοποιεί ότι είναι δυναμικό μέλος μιας ομάδας και ότι τα καταφέρνει.

Γι΄αυτό, η επιστημονική ομάδα του i-paidi.gr συμβουλεύει να κατεβάσετε από τις κούτες όλα τα στολίδια και να ξεκινήσει το παιχνίδι! Μην το φοβηθείτε!

Ζήστε το σαν παιδιά!

Share this...