i-paidiΚεντρική

Συνέντευξη Λαγουμίδη στο REAL FM

Η Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος στην Επιστημονική Οικογένεια i-paidi και expert στη ΔΕΠ-Υ, μίλησε με την εκπομπή των Γ. Παγάνη & Α.Γιάμαλη, στον REAL FM 97,8, την Τρίτη 11.1.2022, για το επίκαιρο θέμα του Άγχους και της Συμπεριφοράς στα παιδιά, τώρα στα χρόνια τού Covid19.

«Χρειάζεται χρόνο και μεράκι για να εξηγήσουμε στο παιδί ποιες είναι οι σημερινές, οι επίκαιρες απαιτήσεις στην καθημερινότητά του. Απαιτείται χρόνος και μεράκι για να εκπαιδεύσουμε το πιτσιρίκι χωρίς να το αγχώσουμε! Σε αυτή τη γονεϊκή συμβουλή ακούμε το παιδί να λέει: «Μας είπαν ότι έχουμε πανδημία, και θα φοράμε τη μάσκα παντού, παντού». Πολλά παιδιά αγχώνονται ακόμα περισσότερο γι’ αυτό φοράνε τη μάσκα όλες τις ώρες.

Ένας εξαιρετικός άλλος τρόπος είναι να παίξουμε θεατράκι με το παιδί, αυτό όμως χρειάζεται μεράκι. Χρειάζεται μεράκι από εκείνον που θέλει να διδάξει στο παιδί.

Ή με ένα αστείο στο παιδί, ή με παιχνίδι 2-3 λεπτών, δηλαδή με εναλλακτικό τρόπο φτάνεις στην ενδυνάμωση, στη διαχείριση της καθημερινότητας και στην ενίσχυση της ψυχικής του υγείας. Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται σωστή γνώση, από εξειδικευμένους επιστήμονες! Ακούμε τους γιατρούς. Ακούμε εκείνους τους οποίους έχουν σπουδάσει πάρα πολλά χρόνια και έχουν ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με αυτό το αντικείμενο.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το πρόβλημα με τα υπόλοιπα παιδάκια, τα οποία λένε «Α ξέρετε, η Αναστασία κόλλησε. Μην την κάνουμε παρέα τόσο στα διαλείμματα.». Σήμερα μου έλεγε τυχαία κιόλας, ένας φίλος στην γειτονιά επειδή τα παιδιά του σε ένα σχολείο είναι μειοψηφία που έχουν εμβολιαστεί σε μία τάξη, τα υπόλοιπα παιδάκια δεν τους μιλάνε γιατί προσέξτε, μου περιέγραφε ένα διχασμό στην τάξη μεταξύ εμβολιασμένων παιδιών και μη εμβολιασμένων παιδιών. Τελικά τι «σχήμα» έχει ο covid19 στα μάτια των παιδιών;»

Ακούστε τη συνέντευξη για να πάρετε όλες τις πληροφορίες:

Share this...