Γκιουσλεμέδες για κολατσιό
Οι γκιουσλεμέδες είναι ιδανικό κολατσιό για το σχολείο και τη δουλειά όπως και για βραδινό με φρούτο, για όλη την οικογένεια.
Υλικά
Για τη ζύμη
2 κ.γ. ξύδι
1 ποτήρι νερό χλιαρό
½ φλυτζανάκι παρθένο ελαιόλαδο
Αλεύρι τόσο ώστε να γίνει σφιχτή ζύμη
1 κ.σ. αλάτι
Για το γέμισμα
500 γρ φέτα Μυτιλήνης
100 γρ ανθότυρο ή μυτζήθρα
100 γρ κεφαλοτύρι
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
3 αυγά
2 κ.σ. πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη ζύμη. Μετά την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για το γέμισμα.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ξεκινάμε να πλάθουμε ένα-ένα από αυτά, ώστε να ανοίξουμε φύλλο με τον πλάστη, αφού βάλουμε αλεύρι στον πάγκο και στον πλάστη.
Κόβουμε κάθε φύλλο σε τετράγωνα κομματάκια.
Βάζουμε 1 κ.σ. από το γέμισμα, βρέχουμε τις άκρες και διπλώνουμε το φύλλο για να κολλήσει ο γκιουσλεμές.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφού ζεσταθεί, αρχίζουμε να τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Αφού πάρουν χρώμα, τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.