i-paidiΔραστηριότητεςΚεντρικήΨυχαγωγία

ΣΤΟΠ στο διάβασμα το καλοκαίρι!

Έρχονται επιτέλους 3 ολόκληροι μήνες που και επίσημα ξεκινούν οι διακοπές.

Σε κάθε δεπάκι που πηγαίνει σχολείο, τυχαίνει να προσθέτουμε επιπλέον μαθήματα το καλοκαίρι για «βοήθεια». Πολλές φορές, οι γονείς που έχουν παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή και Υπερκινητικότητα, επιλέγουν να γεμίζουν το καλοκαίρι τους με ιδιαίτερα μαθήματα και ασκήσεις, για να «αναπληρώσουν» ό,τι δεν μπόρεσαν να μάθουν μέσα στη χρονιά. Οι επιστήμονες του i-paidi.gr συμβουλεύουν:

«Δεν επιβαρύνουμε τα παιδιά με διάβασμα το καλοκαίρι»

Ειδικά τα δεπάκια χρειάζονται χρόνο για ξεκούραση περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά. Η πίεση και το παραπάνω άγχος λειτουργεί πολύ πιο επιβαρυντικά για εκείνα με αποτέλεσμα όχι μόνο τα αρνητικά συμπτώματα να μην διαχειρίζονται αλλά να αυξάνονται. Η συμβουλευτική γονέων αποτελεί το σωστό τρόπο να διαχειριστούμε σε κάθε περίπτωση τις ανησυχίες μας για τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών μας.  Συμπληρωματικά, η διαχείριση με παιχνίδι είναι ασφαλής τρόπος παρέμβασης κατά τη διάρκεια τών διακοπών. Ο κατάλληλος ειδικός με τις κατάλληλες τεχνικές θα τα καθοδηγήσει για να «εκμεταλλευτούν» τις ικανότητές τους.

Ας προβληματιστούμε οι γονείς:

  1. Πόσα παιχνίδια μπορούμε να παίξουμε με το παιδί μας;
  2. Ποιες ικανότητες αυξάνει το κάθε παιχνίδι;
  3. Γνωρίζουμε τις τεχνικές διαχείρισης της αποτυχίας στο παιχνίδι;
  4. Χρησιμοποιούμε τεχνικές συνέπειας μετά από κάθε δραστηριότητα;

Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να διασκεδάσουν, να χαλαρώσουν και να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά, τηρώντας πάντα τα κατάλληλα όρια. Ας διδαχθούν με την παρατήρηση στη φύση, την άθληση του σώματος και το διάλογο και συναίσθημα με τους γέροντες συγγενείς!!!

Στο βιβλίο “Έλα να παίξουμε μαζί” της ψυχοπαιδαγωγού Μαριάννας Λαγουμίδη θα βρείτε 52 παιχνίδια και δραστηριότητες, όσες και οι εβδομάδες του χρόνου, αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη ΔΕΠ-Υ.

Διάβασμα, καλοκαίρι, διακοπές, ΔΕΠ-Υ, Παιχνίδι, κενά, δραστηριότητες, βιβλίο
Το βιβλίο της ψυχοπαιδαγωγού Μαριάννας Λαγουμίδη περιέχει 52 δραστηριότητες και παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με ΔΕΠ-Υ!
Share this...