i-paidiΔΕΠ-ΥΔιαχείρισηΚεντρική

ΔΕΠ-Υ και έρωτας

Ένας τομέας που δυσκολεύει πάρα πολύ όσους έχουν διαγνωσθεί με ΔΕΠ-Υ, αποτελεί ο συντροφικός/ερωτικός.

Η έλλειψη προσοχής, η μειωμένη αυτογνωσία και η παρορμητικότητα είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις.

Οι σύντροφοι με ΔΕΠ-Υ έχουν έντονη συναισθηματική ανασφάλεια. Το γεγονός αυτό δεν τους επιτρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι και επαρκείς με αποτέλεσμα να δημιουργούν εντάσεις.

Οι σύντροφοι με ΔΕΠ-Υ δεν μπορούν πάντα να είναι συγκεντρωμένοι και να θυμούνται όσα τους εμπιστεύεται το ζευγάρι τους. Ως αποτέλεσμα δημιουργούνται πολλές παρεξηγήσεις.

Οι σύντροφοι με ΔΕΠ-Υ, λόγω της παρορμητικότητάς τους δεν μπορούν να σταθμίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους και να διαχειριστούν ώριμα και ψύχραιμα τις καταστάσεις με αποτέλεσμα να ξεσπούν έντονα στον σύντροφό τους και να υπερβάλλουν.

Ως αποτέλεσμα οι σύντροφοι με ΔΕΠ-Υ αδυνατούν να κρατήσουν μακροχρόνιες σχέσεις και τείνουν να χωρίζουν συνέχεια.

Οι ειδικοί του ipaidi.gr προτείνουν:

Όσοι έχουν διαγνωσθεί με ΔΕΠ-Υ, οφείλουν να έχουν πλήρη επίγνωση των συμπτωμάτων τους, για να διαχειρίζονται ευκολότερα τη διαταραχή. Μόνο έτσι μπορούν να έχουν μεγαλύτερη αυτογνωσία τις καταστάσεις και τους συντρόφους τους. Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν να έχουν δίπλα τους τους κατάλληλους ειδικούς που βοηθούν στην οργάνωση και θέσπιση πoτεραιοτήτων με γνώμονα τη συναισθηματική πληρότητα του ανώριμου έφηβου.

Share this...