Blogi-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Αγκινάρες με πατάτες κι αυγολέμονο

Ιδανικό φαγητό για το παρορμητικό παιδί και για όλη την οικογένεια

Σημαντική είναι η βιολογική αξία της αγκινάρας και των υπολοίπων υλικών.

Αντιοξειδωτικές ουσίες πλήρως ικανοποιητικές προσφέρει στον οργανισμό το κάθε γεύμα με αυτήν! Προσφέρει επίσης βιταμίνη C, K και φυλλικό οξύ. Η αγκινάρα είναι επίσης εξαιρετική πηγή μαγνησίου, χαλκού, μαγγανίου, φωσφόρου και καλίου.

Η πατάτα δίνει δύναμη και το αυγό και λεμόνι ενισχύουν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Για το κυρίως φαγητό, ας ακολουθείστε τη συνταγή Αγκινάρες της γιαγιάς  https://i-paidi.gr/2017/04/24/anginares-nostimes-tis-giagias/

 

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 λεμόνια

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και αμέσως ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και στύβουμε τα λεμόνια. Χτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα των αυγών τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

Προσθέτουμε τους κρόκους, τους δουλεύουμε κι αυτούς λίγο με το μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.

Παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και κουταλιά κουταλιά το προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Ο σκοπός είναι να ζεσταθεί σταδιακά το μίγμα των αυγών και όχι απότομα γιατί τότε θα “κόψει”, όπως λέμε, θα ψηθεί δηλαδή το αυγό.

Έτσι θα ενσωματώσουμε λίγο λίγο το ζουμί του φαγητού στο αυγολέμονο.

Καλή σας όρεξη

Share this...