i-paidiΚεντρική

Γαρίδες φούρνου

 

Υλικά

  • 8 γαρίδες μεγάλες ή 16 μικρές
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. τσίλι

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στις άνω&κάτω αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς.

Καθαρίζουμε κάθε μία γαρίδα αφαιρώντας το εντεράκι με οδοντογλυφίδα από την κάτω πλευρά, στη βάση από το κέλυφος, και δίπλα, η άμμος στην κοιλιά.

Με το πιρούνι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις γαρίδες.

Αυτές τις ξεπλένουμε.

Μετά λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή πυρέξ.

Βουτάμε τις γαρίδες μέσα στο ζουμί και τις τοποθετούμε μία-μία στο ταψί ή πυρέξ.

Τις αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστούν.

Τέλος, τις βάζουμε στο φούρνο 12-18 λεπτά για να ψηθούν, ανάλογα με το μέγεθος. Τις βρέχουμε με το ζουμί μετά από 8 λεπτά.

Καλή σας όρεξη.

 

Share this...