Γαρίδες φούρνου
Υλικά
- 8 γαρίδες μεγάλες ή 16 μικρές
- 50γρ. ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. τσίλι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στις άνω&κάτω αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς.
Καθαρίζουμε κάθε μία γαρίδα αφαιρώντας το εντεράκι με οδοντογλυφίδα από την κάτω πλευρά, στη βάση από το κέλυφος, και δίπλα, η άμμος στην κοιλιά.
Με το πιρούνι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις γαρίδες.
Αυτές τις ξεπλένουμε.
Μετά λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή πυρέξ.
Βουτάμε τις γαρίδες μέσα στο ζουμί και τις τοποθετούμε μία-μία στο ταψί ή πυρέξ.
Τις αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστούν.
Τέλος, τις βάζουμε στο φούρνο 12-18 λεπτά για να ψηθούν, ανάλογα με το μέγεθος. Τις βρέχουμε με το ζουμί μετά από 8 λεπτά.
Καλή σας όρεξη.