i-paidiΒιβλίαΔΕΠ-ΥΔιαχείρισηΟικογένειαΠροτάσειςΣυμβουλές

Παιδί & Γονιός παίζουν «Τα παιχνίδια στη σειρά»

Φέτος το Πάσχα, δείχνουμε την αγάπη και τη φροντίδα στο δημιουργικό παιδί μας παίζοντας «Τα παιχνίδια στη σειρά». Το πρωτότυπο αυτό παιχνίδι υπάρχει στο βιβλίο των δραστηριοτήτων με 260 πρωτότυπα παιχνίδια οργάνωσης, της Μαριάννας Λαγουμίδης «Έλα να παίξουμε μαζί», 2019, 2020, εκδ.ΓΡΗΓΟΡΗ. Σκοπός είναι η οργάνωση του παιδιού, η μείωση των αρνητικών συμπτωμάτων της Διάσπαση Προσοχής, ΔΕΠ-Υ και η διασκέδαση όλη της οικογένειας.

 

Πώς παίζεται;

Η μαμά Ιωάννα εμφανίζει στο παιδία τρία κουτιά αποθήκευσης που έχουν το ίδιο χρώμα και διαφορετικό μέγεθος και το ρωτά σε ποιο κουτί θα μπουν τα παιχνίδια. Την πρώτη μέρα θα ψάξουν σε όλο το δωμάτιο, όλα τα συρτάρια και όλα τα ράφια για να βρουν τα σκληρά παιχνίδια και να τα αποθηκεύσουν στο κουτί.

Εμπλουτισμός:

Την επόμενη μέρα το παιδί αναλαμβάνει να βρει τα μαλακά παιχνίδια και να τα βάλει μέσα στο μικρό κουτί. Την 3η μέρα μπορούν να επιλέξουν να βάλουν τα βιβλία μεσαίου μεγέθους στο μεσαίο κουτί. Την 4η μέρα θα βγάλει τα σκληρά παιχνίδια από το κουτί και θα τα βάλει στο ράφι τους. Την 5η μέρα θα τοποθετήσει 5 μαλακά παιχνίδια στη θέση τουε.

Στόχος:

Το παιδί εκπαιδεύεται στην οργάνωση που είναι βασικός τρόπος παρέμβασης στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ.

Το παιχνίδι αναφέρεται σε παιδιά 2 ετών και πάνω.

 

Share this...