i-paidiΔΕΠ-ΥΚεντρική

Απολογισμός 1ης Ενημέρωσης και Διαλόγου ΔΕΠ-Υ στο Ψυχικό

Η Επιστημονική Οικογένεια i-paidi ανέλυσε τα αίτια και τη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς, με άμεση συνεργασία με τον ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και την πρόεδρό του Σοφία Βυθούλκα. Αιγίδα δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη η οποία εξήρε την πρωτοβουλία. Ο επιτυχημένος Κύκλος Ενημέρωσης «ΔΕΠ-Υ: δεν σε φοβάμαι, δεν σε αγνοώ», συνεχίζει την Τρίτη 13/6, στις 7.00μμ, στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Οι εισηγητές, Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος i-paidi, Συγγραφέας και η Φρόσω Μπούτου, PhD, Scientific Manager, Μέλος ΔΣ, διευκρίνισαν τα αίτια, τη γενετική προδιάθεση, η επίδραση του περιβάλλοντος, της άσκησης και της διατροφής, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης. Συζητήθηκαν επίσης οι ιδιαίτερες ικανότητες των ατόμων με ΔΕΠ-Υ, οι δυνατότητες διαχείρισης μέσα στην οικογένεια, με στόχο πάντα την καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών αλλά και της οικογένειας. Η Σοφία Βυθούλκα διαβεβαίωσε για την αγάπη και την ευθύνη υποστήριξης των δημιουργικών παιδιών με τη συνεργασία ΟΚΑΠΑ-i-paidi . Η Λουκία Κεφαλογιάννη τόνισε τη στήριξη της Περιφέρειας και τη συνέχιση των δράσεων: «Η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, υποστηρίζει τις Δράσεις από το πιστοποιημένο Δίκτυο i-paidi καθώς η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) είναι η πολυπληθέστερη διαταραχή αλλά και αρκετά “παρεξηγημένη” νευροαναπτυξιακή διαταραχή παγκοσμίως!»

Δόθηκε υπόσχεση οι πολλαπλές ερωτήσεις που τέθηκαν και άλλες νέες που θα τεθούν, να απαντηθούν στο επόμενο ραντεβού στις 13 Ιουνίου, στο Σπυροπούλειο Ν.Ψυχικού. Στόχος είναι να εστιάσουν οι συμμετέχοντες στη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ στο σχολικό περιβάλλον και στον αθλητικό χώρο!!! Εισηγητές είναι επιφανείς επιστήμονες!!!

Υπενθυμίζουμε ότι ο ξεχασιάρης, δημιουργικός, ανυπόμονος, παρορμητικός μαθητής-σβούρα μετατρέπεται σταδιακά σε ευφυής, δημιουργικός, χαρισματικός και ευτυχής έφηβος και ενήλικας. Ο τρόπος για να τα καταφέρει, είναι η συνεργασία με εξειδικευμένο στη ΔΕΠ-Υ επιστήμονα και η συμμετοχή των ενηλίκων στον Κύκλο Ενημέρωσης

 

ΔΕΠ-Υ: Δεν σε φοβάμαι… Δεν σε αγνοώ

Στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, ο κύκλος εφαρμοσμένης ενημέρωσης και διαλόγου καλύπτει θέματα:

  • Τι είναι ΔΕΠ-Υ… Τι σημαίνει at risk ΔΕΠ-Υ… Ποιος φταίει;
  • Διαφοροποίηση τουδραστήριου από τον μαθητή με διαταραχή – θετικά, αρνητικά χαρακτηριστικά της ΔΕΠ-Υ. Διαχείριση
  • Αθλητισμός και Παρέμβαση στη ΔΕΠ-Υ
  • Συνοδή συμπεριφορά επιθετικότητας, παραβατικότητας, απομόνωσης, bulling
  • Οργάνωση μαθητή στο περιβάλλον του σχολείου
  • Η συμβολή του Παιδιάτρου
  • Συναισθηματική ωριμότητα… Ενσυναίσθηση …..Φιλία
  • Εναλλακτική συμπεριφοριστική Παρέμβαση με Βιωματικές Δράσεις, Αθλητισμό, Πολιτισμό
  • Εναλλακτική Παρέμβαση και Επικοινωνία σχολείου-σπιτιού … συζήτηση
  • Παιχνίδια οργάνωσης του παιδιού με ΔΕΠ-Υ
  • Casestudies …. προτάσεις διαχείρισης … συζήτηση

 

19.00-20.30 Πολιτιστικό Κέντρο Σπυροπούλειο
Ελεύθερη Συμμετοχή
Δυνατότητα Βεβαίωσης Συμμετοχής για τη ΔΕΠ-Υ από την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi και τον ΟΚΑΠΑ.
Επόμενη συνάντηση, την ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ… ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δηλώστε συμμετοχή εδώ
Η Δράση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

Share this...