Παγωτό: πορτοκάλι-μπανάνα
«Το καλοκαίρι είναι τόσο, όσα και τα παγωτά που τρώει ένα παιδί» διαχρονική αλήθεια!
Όμως, είναι γνωστές οι συνέπειες της ζάχαρης στα δημιουργικά παιδιά με δυσκολία οργάνωσης. Γι΄ αυτό και η Επιστημονική Οικογένεια i-paidi προτείνει στα παιδιά της και στους γονείς τους, να τρώνε παγωτό πορτοκάλι-μπανάνα για να παίρνουν βιταμίνη C, πρεβιοτικά και κάλιο για την αντίσταση στη γρίπη, για το έντερο και ως αντιοξειδωτικό! Είναι το ευκολότερο, ομορφότερο, γευστικότερο και υγιεινέστερο παγωτό με θεραπευτικές ιδιότητες.
Υλικά για 6 παγωτά
4 πορτοκάλια
2 μπανάνες
Εκτέλεση
Στύβουμε τα πορτοκάλια.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις ενώνουμε με το το χυμό στο multy.
Εμείς ή το παιδί μας, παίρνουμε, 6-θήκες για τα «παγωτά-ξυλάκι», γεμίζουμε την κάθε μία με το ημίρευστο χυμό έως τα χείλη της φόρμας.
Σκεπάζουμε με το «ξυλάκι». Βάζουμε τη θήκη στη βάση της.
Αφήνουμε τις θήκες στην κατάψυξη όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, αρχίζουμε να τρώμε το παγωτό πορτοκάλι-μπανάνα, αντί φρούτου.
Tip: Όποτε είναι δύσκολο να χωρίσει το παγωτό από τη θήκη, το βρέχουμε λίγο με νερό ώστε να λειώσει λίγο!!!!
Καλή μας όρεξη