i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Λουλουδάκια στο πιάτο μας

Υλικά:
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. νερό
¾ κ.γ. χοντρό αλάτι + επιπλέον, για τη γεύση
1/2 φλ. (80 γρ.) φέτα τριμμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. (50 γρ.) ανθότυρο τριμμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. (50 γρ.) λαδοτύρι τριμμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
8 κολοκυθοανθούς
ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
– Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός
– Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη
– Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε φέτα, ανθότυρο, λαδοτύρι, το δυόσμο το κρεμμυδάκι και το πιπέρι
– Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
– Βάζουμε 1 ½ με 2 κ.γ. από τη γέμισή μας σε κάθε κολοκυθανθό
– Κλείνουμε τους ανθούς και απαλά στρίβουμε τα πέταλα για να τους σφραγίσουμε
– Σε μία μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι, ώστε να γεμίσει κατά το 1/3
– Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι ένα θερμόμετρο τηγανίσματος να δείξει 175o C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ένα κομμάτι ψωμί θα ροδίσει σε 1 λεπτό
– Βυθίζουμε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς μας στο χυλό και αφήνουμε τον επιπλέον χυλό να στραγγίξει
– Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν
– Αφαιρούμε τους κολοκυθοανθούς από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να στραγγίξουν
– Σερβίρουμε με χαμόγελο κι αγάπη!
Καλή μας όρεξη

Share this...