i-paidiΚεντρική

Φοράει κράνος και στο ποδήλατο;

Γράφει η Πρόεδρος i-paidi Μαριάννα Λαγουμίδη

Οι γονείς δίνουν το παράδειγμα! 100 λέξεις αντιστοιχούν σε μία πράξη!
Γονείς και παιδιά φοράνε κράνος όταν βρίσκονται πάνω στη μηχανή και πάνω στο ποδήλατο. Προστατεύουν το δέρμα τους σε περίπτωση πτώσης , αλλά και τα όργανα του κεφαλιού!
Βέβαια, το κράνος πρέπει να φοριέται σωστά!
Προηγείται η συζήτηση στο σπίτι, με ήρεμο και διάλογο με επιχειρήματα που εδραιώνουν τη σιγουριά και τον κανόνα. Δεν χωράει αμφισβήτηση ή άρνηση.
Μετά γίνεται η αγορά ή η απόκτηση από κάποιο άλλο παιδί και η δοκιμή στο κεφάλι τού παιδιού μας. Εξασφαλίζει την υγεία, το σωστό κράνος που πρέπει να φοριέται πριν ακουμπήσει ο ποδηλάτης – γονιός ή παιδί- τα πόδια του στο πετάλι!

Πολλούς βλέπουμε στη γειτονιά να φοράνε το κράνος στο μπράτσο ή στο μισό κεφάλι, με το επιχείρημα, για παράδειγμα, της ζέστης. Λάθος!

Ο συντονισμός χεριών, ποδιών, ματιών, ενεργοποιεί πολύπλοκους μηχανισμούς και απαιτεί περίσσια οργάνωσης από τον ποδηλάτη ώστε να μην έχουμε τραυματισμό! Στην περίπτωση δε, που το παιδί μας είναι απρόσεκτο ή βιαστικό καθώς προσπαθεί πολλά μαζί, τότε απαιτείται πολλαπλή δική μας ενεργοποίηση.

Όταν το κράνος δεν είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό, ούτε «άβολο» ούτε ταλαιπωρημένο, τότε κερδίζουμε μία ακόμη πιθανότητα να περάσουμε Καλό Καλοκαίρι!!!

Εάν επιθυμείτε θα ζητήστε διευκρινίσεις και λεπτομέρειες, αφού γράψτε στο https://i-paidi.gr/epikinonia/.

Share this...